Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Protest in mai multe spitale din Capitala si din tara: a fost greva de avertisment!

Protest in mai multe spitale din Capitala si din tara: a fost greva de avertisment!

Autor:

Au fost cateva mii de purtatori de halate albe sau de diferite culori care au lasat, timp de doua ore, lucrul si s-au raliat miscarii de protest la care au participat sindicalistii afliliati Sanitas.

 

14642214 1104035446359271 7684243774867788762 n grva avertisment 350x262 Protest in mai multe spitale din Capitala si din tara: a fost greva de avertisment!Au fost zeci de angajati de la Floreasca, din Bucuresti – asistenti medicali, infirmieri si brancardieri deopotriva – care au iesit, la primele ore ale zilei, in fata Spitalului de Urgenta, pentru a-si face cunoscute nemultumirile. N-au fost, insa, singurele cadre medicale din Capitala care, intre orele 8 si 10 au protestat, in semn de avertisment. Actiuni similare s-au desfasurat si la spitalul “Obregia”, si la “Sfantul Ioan”, dar si la “Cantacuzino”, Institutul “Paulescu” sau Maternitatea Bucur, chiar daca angajatii nu au iesit in strada, ci au ales sa ramana in incinta unitatilor sanitare si sa protesteze pe holuri.

E important de mentionat ca grevei de avertisment organizate de sindicalistii Sanitas, nemultumiti de inechitatile de la nivel de salarizare, dar si de conditiile de lucru, s-au raliat si angajatii din spitalele de stat din Botosani, Bihor, Caras Severin, Mures, Calaasi, Covasna, de la Iasi, dar si din Olt, Constanta, Braila, Gorj, Hunedoara si Galati. Totodata, trebuie mentionat faptul ca au intrat in greva de avertisment de doua ore si angajatii de la spitalele judetene de Urgenta si Brasov si Targoviste, dar si din Alba si Dambovita.

Nu in ultimul rand, va amintim faptul ca sindicalistii au anuntat inca de acum cateva saptamani ca, in aczul in care pana la momentul respectiv nu le vor fi solutionate nemultumirile, pe 31 octombrie sunt decisi sa intre in greva generala.

sursa foto: Facebook/Sanitas
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!