AcasăNewsProtest in Capitala: 5.000 de biciclisti cer demisia lui Sorin Oprescu!

Protest in Capitala: 5.000 de biciclisti cer demisia lui Sorin Oprescu!

Aproximativ 5.000 de biciclisti protesteaza, sambata, in Bucuresti, fata de lipsa pistelor de biciclete. Manifestantii cer demisia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Protestul biciclistilor din Capitala este organizat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ din Romania si se desfasoara sub sloganul ,,Vrem piste pe sosea. Vrem un oras pentru oameni”.

Cei aproximativ 5.000 de manifestanti cer demisia primarului Sorin Oprescu, informeaza realitatea.net. De asemenea, biciclistii care participa la protest au blocat pentru cateva minute Podul Basarab, dupa care si-au continuat drumul spre Piata Constitutiei, potrivit aceleiasi surse.

In cadrul acestui protest, biciclistii cer demisia primarului Sorin Oprescu, invocand neaplicarea masurilor de siguranta rutiera, dar si incurajarea transportului motorizat, lipsa unei viziuni pentru cresterea calitatii vietii, mentinerea in functii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de receptia ilegala a pistelor pentru biciclete si neaplicarea masurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, insa, a declarat vineri ca toate obiectivele rutiere reabilitate si cele noi au prevazute piste pentru biciclisti pe carosabil, iar, acolo unde locul nu permite, acestea vor fi trasate pe trotuare.

Foto: stirileprotv.ro

author avatar
Alina Costache
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger