AcasăNewsProtejarea smartphone-urilor impotriva furtului de date

Protejarea smartphone-urilor impotriva furtului de date

O companie romaneasca de solutii antivirus a lansat recent un soft gratuit, care ii avertizeaza pe utilizatorii de smartphone daca au aplicatii care le pun in pericol datele personale.

Clueful va pastreaza datele personale in siguranta

Compania Bitdefender a anuntat lansarea softului Clueful pentru terminalele mobile cu Android. Reprezentantii companiei atrag atentia ca smartphone-ul este, probabil, cel mai personal gadget, care contine mesaje private, informatii sensibile despre conturi bancare, fotografii personale si alte date, iar daca acestea nu sunt protejate, fac din utilizator o tinta si chiar o victima a hackerilor.

Protectie pentru utilizator

Clueful este un instrument de monitorizare a aplicatiilor neglijente ce pun in pericol confidentialitatea datelor personale sau care livreaza mesaje nedorite si acceseaza informatii sensibile. Produsul este un software gratuit care analizeaza aplicatiile pentru a vedea daca acestea pot citi mesajele fara acordul utilizatorului, pot trimite notificari spam sau pot accesa fotografiile din terminal. De asemenea, Clueful informeaza utilizatorii despre aplicatiile care pot trimite parolele necriptate, pot accesa calendarul sau intrerupe convorbirile cu reclame audio. Aplicatia Clueful este disponibila gratuit in GooglePlay.

Alte beneficii

Softul de protectie se actualizeaza constant in cloud si verifica fiecare aplicatie imediat ce este instalata. Totodata, Clueful ofera si o analiza referitoare la cat de protejat este smartphone-ul fata de aplicatiile de tot soiul aflate deja in uz.

author avatar
Arpad Dobre
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger