AcasăNewsProstia la putere: masinile diesel, eliminate din marile orase!

Prostia la putere: masinile diesel, eliminate din marile orase!

Motoarele diesel, obsesia primarilor din orasele UE!

Edilii din Paris, Madrid, Atena, dar si din Ciudad de Mexico, au anuntat oficial ca vor elimina, pana in 2025, automobilele cu propulsie pe motorina.

Motoarele diesel, obsesia primarilor din orasele UE!

Proiectul, fantezist, la greu, a fost initiat de Anne Hidalgo, primarita Parisului, la conferinta de mediu G 40 desfasurata in Mexic. Unele orase vor elimina total masinile diesel, altele, in schimb vor interzice circulatia lor doar in zonele centrale!(Lui Ceausescu i-ar fi suras ideea…)

Ce pun in loc? Deocamdata vorbe goale, adica “dezvoltarea automobilelor electrice si hibride”, o veritabila marota aducatoare de voturi, decat un program economic concret. Practic, la ora actuala, automobilele electrice au preturi exorbitante, autonomie ridicola, costuri mari de productie, iar marirea numarului lor ar insemna si cresterea exploziva a modului de producere a energiei electrice, a centralelor, care, la randul lor, sunt alimentate de combustibili poluanti. In toata lumea, parcul auto de autoutilitare sau autobuze este alcatuit din diesel-uri. Cum poti sa interzici masinile pe  motorina, cand Franta, de pilda,  este tara europeana cu cea mai mare proportie ale acestora – aproape 70% din autoturismele vandute in Hexagon sunt cu propulsie diesel? Greu de spus. Constructorii auto protestaza, pentru ca au fost incurajati 15 ani sa investeasca in motoarele diesel (si asta au si facut), iar acum li se pune in fata o perspectiva imposibila si lipsita de logica. Revenind la Franta, Anne Hidalgo a decis interzicerea folosirii…semineurilor in Paris, pe motiv ca polueaza! Ce urmeaza, constructia unor mini-centrale atomice in fiecare arondisment?

author avatar
Bogdan Borcea
858 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger