AcasăNewsPropunere revocare. Audierea lui Lazar la CSM, amanata cu aproape o saptamana

Propunere revocare. Audierea lui Lazar la CSM, amanata cu aproape o saptamana

Membrii CSM se vad deja niste „Dumnezei“ ai Justitiei

Daca pana acum se stiuse ca procurorul general, in cazul caruia ministrul Justitiei a declansat procedura de revocare din functie, urma sa ajunga la Consiliul Superior al Magistraturii pe 13 noiembrie, pentru a-si spune un punct de vedere inainte ca Sectia de procurori de la CSM sa dea un aviz pe marginea propunerii inaintate de catre Tudorel Toader, luni s-a aflat ca audierea lui Augustin Lazar se amana cu aproape o saptamana.

Astfel, sedinta in cauza a fost reprogramata pentru luni, 19 noiembrie. Data la care, foarte probabil, la CSM vor ajunge atat procurorul general, cat si ministrul Justitiei. „Urmare a solicitarilor formulate de domnul Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de domnul Tudorel Toader, ministru al justitiei, la datele de 26.10.2018 si 1.11.2018, sedinta Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii in cadrul careia se va analiza avizarea propunerii ministrului justitiei  de revocare din functie a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost reprogramata din data de 13 noiembrie 2018 ora 10:00, pentru data de 19 noiembrie 2018 ora 11:00”, a transmis CSM-ul, intr-un scurt comunicat.

Amintim ca avizul de la CSM este in acest caz unul consultativ si ca ultimul cuvant in privinta propunerii de revocare a procurorului general o va avea presedintele Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger