Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Promisiuni in cazul lipsei imunoglobulinei: primele flacoane vor livrate pe piata in noiembrie

Promisiuni in cazul lipsei imunoglobulinei: primele flacoane vor livrate pe piata in noiembrie

Autor:

Imunoglobulina a ajuns de negasit in spitalele autohtone, aspect foarte ingrijorator pentru pacientii cu boli autoimune.

 

22310635 1826461710704854 2192259026056769186 n bodog 350x233 Promisiuni in cazul lipsei imunoglobulinei: primele flacoane vor livrate pe piata in noiembrieO zi a trecut de cand in fata Ministerului Sanatatii se adunasera cateva zeci de parinti ingrijorati de faptul ca nu mai gasesc imunoglobulina pentru copiii lor, pana sa apara primele promisiuni ca situatia se va rezolva.

Florian Bodog s-a asezat la masa discutiilor – atat cu reprezentantii asociatiilor de pacienti, cat si cu cei ai producatorilor de imunoglobulina. Scopul intrunirii a fost, in mod firesc, gasirea de solutii pentru aprovizionarea pietei autohtone cu aceasta substanta.

Dupa discutiile respective, MS a anuntat, intr-un comunicat, ca “unul dintre producatorii prezenti la intanire l-a asigurat pe ministrul Sanatatii ca primele 900 de flacoane de imunoglobulina pentru tratarea sindroamelor de imunodeficienta primara vor fi livrate pe piata din Romania in aceasta luna, urmand ca o noua transa de 3000 flacoane sa fie asigurata in luna ianuarie a anului viitor”.

Cititi si: Imunoglobulina a disparut din Romania

sursa foto: Facebook/Florian Bodog    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!