Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Proiectul de buget e public. Bani mai putini pentru Educatie, mai multi pentru Agricultura

Proiectul de buget e public. Bani mai putini pentru Educatie, mai multi pentru Agricultura

Autor:

Unele ministere au alocate fonduri mai generoase, altele mai putin. Oficialii MinisteruluI Finantelor au facut public, in prima parte a zilei de luni, proiectul de buget pentru anul in curs, despre care u anuntat ca e configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde de lei si pe o crestere economica de 5,2%.

 

bani lei salarii majorare guvern 1 octombrie 2011 Proiectul de buget e public. Bani mai putini pentru Educatie, mai multi pentru AgriculturaTotodata, deficitul bugetar a fost estimat sub pragul a 3 procente – tinta de deficit, mai exact la 2, 96% din PIB, veniturile bugetare proiectate pentru anul in curs fiind estimate la 254,717 mld. de lei, in vreme ce cheltuielile bugetare la 278, 817 miliarde de lei.

La o privire asupra acestui proiect, se ajunge la concluzia ca au fost alocati mai putini bani, fata de anul trecut, unor domenii precum Educatia, Internele, chiar si Externele, dar ca alte ministere – precum al Agriculturii, Transporturilor, al Muncii ori al Finantelor Publice vor avea bugete majorate. Totodata, s-a anuntat ca, in acest an, Ministerul Apararii va avea un buget de 2% din PIB.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!