Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Proiectil gasit pe malul Siretului. “Putea exploda la orice miscare brusca”

Proiectil gasit pe malul Siretului. “Putea exploda la orice miscare brusca”

Autor:

Autoritatile au fost alertate de un apel prin care se anunta ca pe malul Siretului, in zona orasului Bucecea, din judetul Botosani, s-a descoperit un proiectil.

 

proiectil gasit siret 375x500 Proiectil gasit pe malul Siretului. Putea exploda la orice miscare bruscaAjunsi la fata locului, pirotehnistii au constatat ca e vorba despre un dispozitiv metalic de calibrul 76 milimetri, care a fost dus la poligonul militari de la Copalau, pentru a fi distrus. Demersul facut de botosaneanul care a observat proiectilul a fost cu atat mai important cu cat, din cate a anuntat vineri seara ISU Botosani, via Facebook, “munitia provine din timpul conflictelor armate, are elemente de initiere si putea exploda la orice miscare brusca”.

Data fiind aceasta situatie, specialistii in gestionarea unor asemenea de situatii de risc au subliniat, o data in plus, ce trebuie facut in cazul in care oamenii gasesc munitie ramasa neexplodata. Si anume sa nu atinga aceste elemente sau sa le miste din locul in care au fost descoperite si cu atat mai mult “sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in locuinte, la locul de munca ori in depozite de fier vechi”, ci sa anunte situatia la 112.

sursa foto: Facebook/ISU Botosani    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!