AcasăNewsProiect. Refuzi Comisia parlamentara de ancheta? Risti inchisoarea sau amenda!

Proiect. Refuzi Comisia parlamentara de ancheta? Risti inchisoarea sau amenda!

Un proiect de lege ce vizeaza functionarea Comisiilor parlamentare de ancheta are in vedere eventuale sanctiuni – din sfera amenzilor si chiar a inchisorii – pentru cei care aleg sa nu se prezinte in fata acestor foruri, odata chemati.  

Cateva din prevederile acestei initiative legislative – asumate de Oana Florea – au fost prezentate, luni, la Parlament, chiar de social-democrata aflata in fruntea Comisiei de ancheta privind prezidentialele din 2009. „Am stipulat faptul ca orice persoana este obligata sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta si am argumentat cu deciziile Curtii Constitutionale. Persoanele sunt citate de catre presedintele Comisiei de ancheta, cu cel putin doua zile inainte de data convocarii (…)”, a anuntat deputatul PSD, inainte de a mentiona si faptul ca in „cazuri exceptionale”, si doar cu acordul forului de ancheta, pot fi trimise raspunsuri in scris.

Cat despre sanctiunile propuse in privinta celor care nu aleg sa nu mearga sa dea explicatii in fata comisiilor de ancheta sau furnizeze documentele cerute de reprezentantii acestora, Florea a explicat ca „refuzul persoanelor citate de catre Comisia de ancheta de a se prezenta la audieri, de a furniza informatiile solicitate (…) este considerat impiedicarea adevarului, constituie infractiune, se pedepseste cu inchisoarea de la 8 zile la 3 luni sau cu amenda penala intr-un cuantum cuprins intre 5.000-10.000 de lei si cu pedeapsa complementara de interzicere de a ocupa o functie publica timp de 3 ani de la data condamnarii prin hotarare definitiva„.

sursa foto: Facebook/Oana Florea

141 afisari

2 COMENTARII

  1. Bun proiect, va dati seama Maior saracu sa nu faca 8 ani de ocna ar inchiria un f 16 cat faci o ora la 2 mach din Sua iar Luluta ar veni la Parlament de la ora 12 in crestetul noptii cand se deschid cerurile sa fie sigura ca are noroc la inceput din zi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger