Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Proiect privind parteneriatul civil. Deputat PSD: Va interzice explicit adoptiile

Proiect privind parteneriatul civil. Deputat PSD: Va interzice explicit adoptiile

Autor:

Dupa recentul esect al referendumului convocat pentru redefinirea notiunii de familie in Constitutie, ajunge in atentia opiniei publice proiectul de lege privind parteneriatul civil.

 

deputat 300x300 Proiect privind parteneriatul civil. Deputat PSD: Va interzice explicit adoptiileLegea in sine le-ar permite partenerilor care formeaza un cuplu, inclusiv persoanelor de acelasi sex, sa beneficieze de anumite drepturi din sfera protectiei juridice. Nu, insa, sa adopte copii, din cate a subliniat chiar unul dintre initiatorii acestul proiect, deputatul PSD, Florin Manole. “Are prevederi care se refera, de exemplu, la chestiuni patrimoniale, la chestiuni privind datoriile, mostenire samd, adica normarea genului acesta de uniuni consensuale, atat intre persoanele de acelasi sex cat si intre persoanele de sexe diferite, care nu aveau niciun fel de protectie juridica. (…) Proiectul interzice explicit adoptiile in cazul persoanelor care aleg sa incheie un parteneriat civil”, a mentionat Manole. S-a mai adus in discutie faptul ca parteneriatul civil s-ar putea incheia la starea civila, la fel cum se intampla in cazul casatoriilor.

sursa foto: Facebook/Petre Florin Manole


1 Comentariu la Proiect privind parteneriatul civil. Deputat PSD: Va interzice explicit adoptiile

  1. un mizantrop

    Ma, esti nebun?! Cum, adica sa-i bagi in parteneriat pe toti, cu aceleasi drepturi, dar, homosexualilor le “interzici” sa adopte copii?! Abia acum deschizi calea contestarii constitutionale a codului civil…In primul rand, ca nu poti introduce in lege o interdictie, arbitrara, pe motive de apartenenta la minoritate, ca intri in gura CNCD si a avocatului poporului, care, odata se activeaza…Apoi, daca interzici tuturor, ce faci cu “partenerii” carora li se “incredinteaza un minor, ca asa e viata si “familia extinsa” poate cuprinde si unul care traieste in parteneriat, cum faci cu drepturile minorului?! Nu, mai bine, lucrati voi tocmai la Legea drepturilor copilului si stabiliti acolo ca un copil are dreptul la mama si la tata (cu accidentele vietii, ca variabile), ca are dreptul de a nu fi expus oprobrului public si bataii de joc al celorlalti copii printr-o situatie ce nu tine de el sau de alegerea lui, ca are dreptul la propriile alegeri, neingradit de exemplul contranaturii (bine, aici puteti fi mai corect politic decat mine, sa nu se supere “omul si omoaia”)…Si in primul rand legiferati dreptul copilului la inocenta si la pastrarea copilariei, ca sa nu vina toti “progresistii” sa ne explice ca un copil de peste sase ani (ca in Franta) are consimtamant prezumat a face sex, ca stie ce i se intampla, in vreme ce pentru omor nu raspunde in fata legii pana la 14 ani, ca “n-are discernamant!)…Chiar nu se “inteapa” nimeni ca varsta pentru incadrarea la “pedofilie” scade pe zi ce trece, mai mult, a aparut, chiar la noi, sintagma “sex cu minor” in cazul copiilor de pana-n 12 ani…Deci, drepturile copilului inaintea parteneriatului civil!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!