Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Programa scolara ISIS pentru copii

Programa scolara ISIS pentru copii

Autor:

Reluand controlul asupra vestului orasului Mosul, soldatii irakieni au dat peste un stoc de manuale scolare elaborate de ISIS pentru elevi. Terifiant.

 

isis 1 Programa scolara ISIS pentru copii

”Fie 42 de gloante pentru 7 necredinciosi, cum le repartizati?”

”O fabrica de explozibili produce 100 de bombe pe zi. Cate produce intr-o ora?”. ”O masina incarcata cu doua tone de exploziv C4 este lansata de un kamikaze in mijlocul unei multimi de necredinciosi. Cate persoane vor fi ucise?-1.Intr-un loc aflat in aer liber, 2.Intr-un spatiu inchis”. Acestea sunt ”problemele de aritmetica” din manualele de matematica tiparite de ISIS pentru copiii scolarizati in teritoriile ”Califatului”. Concepute de ”Divanul invatamantului”, unul din primele departamente puse in practica dupa proclamarea ”Califatului” (vara lui 2014) in Irak si in Siria, aceste manuale faceau parte dintr-un intreg sistem de ”invatamant” care urma sa se aplice, de la scoala primara, universitati. A intrat in vigoare in anul scolar 2015-2016

Artele plastice si cultura, suprimate

In Mosul, Divanul a supervizat punerea in practica a programelor scolare unificate, formarea profesorilor si a manualelor adaptate pe grupe de varste. isis1 Programa scolara ISIS pentru copii isis2 1 Programa scolara ISIS pentru copii isis3 Programa scolara ISIS pentru copii isis4 Programa scolara ISIS pentru copiiLimba araba, engleza, istorie, geografie, fizica, chimie, matematica si, fireste, ”cultura jihadista” sunt materii principale. Artele plastice si cultura generala au iesit din programa, in timp ce educatia fizica a devenit obligatorie. O disciplina considerata esentiala in pregatirea ”tehnicii de antrenamente” pentru lupta, careia i s-a dedicat un manual special. Teste cu substante explozive sunt prezente in aproape toate manualele. Elevilor si se cer sa deseneze o incarcatura exploziva si sa descrie componentele ei. In manualul de engleza, pentru a invata cum se pronunta orele, orologiul este plasat desupra unei bombe cu ceas. Un ”exercitiu de matematica” pentru copii de 10 ani prezinta un tragator in fata a sapte tinte aliniate, denumite fiecare ”necredincios”, ”apostat”, ”spion” etc. Elevul este solicitat sa raspunda la urmatoarea intrebare: ”Daca incarcatorul armei tale are 42 de gloante si tu trebuie sa ucizi sapte necredinciosi, cum vei repartiza toate focurile?”

Diplomele jihadiste nu vor fi recunoscute

Fidelitatea pentru ISIS si razboiul contra ”necredinciosilor” reprezinta coloana vertebrala a curriculei jihadiste. Asa cum subliniaza si manualele de istorie, jihadistii se afla in ”era cruciadelor”. Geografia a fost si ea revazuta, pe croiala Daesh. In locul numelor unor tari ca Siria, Liban, Iordania, se regasesc denumiri vechi precum Najd, Hijaz sau tara Sham. O mare parte a peninsulei arabe este btezata ”Peninsula profetului Mohamad”. Manualul ”lumii arabe” include Andaluzia si anumite parti din sudul Turciei. Aceasta viziune panaraba, pan-islamica a lumii se regaseste si in viziunea partidului Baas a lui Saddam Hussein,  numerosi sefi ai fostului regim irakian alaturandu-se ISIS, in special in Mosul, capitala a regiunii sunite Ninive. ”In principal, programele scolare ale Daesh s-au inspirat din cele ale ministerului irakian al Educatiei. Guvernul nu va valida insa nici o scolarizare sau un certificat scolar din zonele controlate de jihadisti”, a informat ministerul , citat de Liberation. Precizand ca ”elevii trebuie sa reia clasele de la zero”. Aceasta masura priveste sute de mii de copii care, de trei ani, au urmat ”programa ISIS” in scolile controlate de gruparea jihadista in Irak. Nu se stie cum se vor readapta acesti copii, siliti de mici sa invete alfabetul sub drapelul negru al Statului Islamic.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!