AcasăNewsPrognoza meteo pe trei zile: VINE PRIMAVARA!

Prognoza meteo pe trei zile: VINE PRIMAVARA!

Vesti bune pentru inceputul saptamanii. De luni putem spune ca vine primavara, chiar daca suntem abia la mijlocul lunii februarie. In unele regiuni ale tarii, mercurul din termomentre va arata chiar si 19 grade.

Pentru luni, meteorologii anunta vreme frumoasa, tot calda – asa cum ne-am obisnuit in ultima perioada, mai ales in regiunile sudice si sud-vestice, iar maximele zilei se vor incadra intre 4 si 5 grade in Moldova, iar in dealurile sudice va ajunge pana la 19 grade. De asemenea, in jumatatea de nord norii vor sta adunati pe cer si va ploua pe arii extinse, chiar daca destul de slab cantitativ. Iar pe crestele Carpatilor Orientali se va inregistra si lapovita sau ninsori slabe. In celelalte regiuni, insa, ziua se anunta insorita.

In Capitala, luni va fi soare, mercurul din termometre urmand sa se ridice la 16 grade la amiaza, cu mai bine de 10 grade peste normalul acestei perioade din an.  Bucurestenii se vor bucura de o adevarata zi de primavara.

Marti va fi vreme calda in aproape toata tara. Dimineata va fi ceata in regiunile extracarpatice, care va persista peste zi in zona litoralului, si pe alocuri si in Moldova. La munte vantul va fi mai agitat, iar la amiaza vor fi cel mult 4 grade in zonele cu ceata persistenta. Insa, in sud-vest, unde va fi soare, se ating din nou valori primavaratice de aproximativ 19 grade Celsius.

In Bucuresti, marti, vremea va fi tot frumoasa, desi temperaturile vor fi putin mai scazute, la amiaza inregistrandu-se aproximativ 9 grade Celsius, in loc de 5, cat ar fi normal in ultima luna de iarna. Dimineata este posibil sa fie putina ceata, apoi isi face loc si soarele printre nori, iar vantul ramane potolit.

Si miercuri va fi o zi deosebit de calda in regiunile intracarpatice si in zonele de deal si de munte, unde temperaturile vor fi mult mai ridicate decat este normal pentru mijlocul lunii februarie. Temperaturile ating 20 de grade in dealurile Banatului si Crisanei, in timp ce in Moldova vor fi si localitati in care maxima zilei nu trece de 4 grade. In zonele joase din sudul si estul tarii cerul va fi temporar acoperit de nori, iar ceata, prezenta mai ales dimineata, poate sa fie insotita si de burnita.

In capitala, miercuri, mercurul din termometre ajunge spre 11, pana la 13 grade, temperaturi mai potrivite pentru luna martisorului.

author avatar
Alina Costache
457 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger