AcasăNewsPrognoza meteo pe doua saptamani: PLOI la inceput de an scolar, in...

Prognoza meteo pe doua saptamani: PLOI la inceput de an scolar, in toata tara!

In primele zile ale intervalului 9 – 25 septembrie se vor inregistra temperaturi normale pentru aceasta perioada, intre 24 si 25 de grade, insa, in intervalul 11-13 septembrie, respectiv 16-18 septembrie, vor fi ploi insotite de descarcari electrice.

In CRISANA, in timpul zilei se vor inregistra valori in jurul celor normale acestei perioade, 22 de grade, iar in perioada 9-11 septembrie temperaturile vor creste, urcand pena la 24 si chiar 26 de grade. Dupa racirea vremii anticipata pentru data de 13 septembrie, va fi iarasi o usoara crestere a temperaturilor maxime, pana la medii de 21 – 22 de grade, apropiate de cele normale.  Incepand cu data de 14 septembrie pana dupa 20 septembrie, noptile si diminetile vor fi relativ racoroase, cu valori in medie de 9 – 11 grade.

In intervalul 11-13 septembrie si 16-18 ale aceleiasi luni vor fi ploi frecvente, posibil insotite de descarcari electrice. Pentru celelalte zile sunt prognozate ploi putine si in general slabe.

Pentru TRANSILVANIA meteorologii anunta un regimul termic caracterizat de valori in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie, in medie de 21 de grade, dupa care vor creste usor pana la 23 de grade. Valorile minime vor fi in creștere, astfel ca se vor situa in jurul unei medii de 11 grade.

Dupa racirea vremii anticipata pentru zilele de 13-14 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 20 de grade, ceea ce inseamna un regim apropiat de cel normal. de asemnea, in perioada 11-13 si 16-18 septembrie vor fi ploi pe spatii mai extinse, moderate cantitativ, posibil cu descarcari electrice.

MARAMURES. la inceputul saptamanii  temperaturile se vor situa in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie, in medie de 21, 23 de grade. Noptile si diminetile se mentin relativ racoroase in special pe perioada 14 – 18 septembrie, cu medii de 8 – 9 grade. Nici maramuresenii nu scapa de ploi in perioada 11-13 septembrie si 16-18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se asteapta ploi slabe, cu caracter izolat.

In MOLDOVA, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori normale si chiar peste obisnuitul perioadei, in medie de 22, 23 de grade. ca si in celelalte regiuni, dupa racirea vremii anticipata pentru 13 – 14 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 20, 22 de grade, reprezentand un regim apropiat de cel normal, doar in nord fiind ceva mai racoare. Ploile vor ocupa suprafete mai extinse in zilele de 12 si 13 septembrie, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate, dar si in perioada 17 – 18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se asteapta ploi slabe, cu caracter izolat.

Pentru DOBROGEA meteorologii anunta temperaturi maxime in crestere treptata in prima parte a saptamanii, de la medii de 23 de grade la 25, 26 de grade. Minimele nocturne vor inregistra o scadere dupa data de 14 septembrie. Probabilitatea de averse si fenomene electrice va creste in jurul datelor de 12-13 septembrie, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului conditiile de ploaie fiind foarte reduse.

In MUNTENIA si OLTENIA ziua se vor inregistra temperaturi  cuprinse intre 26 – 27 de grade, peste media acestei perioade din an. Apoi, din data de 13 septembrie, temperaturile vor marca o scadere, apropiindu-se de mediile multianuale, respectiv 22 – 24 de grade. Minimele nocturne se vor situa in primele zile, in medie, intre 13 și 15 grade, urmand sa scada dupa data de 14 septembrie.
Averse cu caracter local si descarcari electrice vor fi in jurul datelor de 11-13 septembrie, respectiv 17 septembrie. In restul intervalului sunt de asteptat doar ploi slabe, izolate.

author avatar
Alina Costache
861 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger