AcasăNewsPrognoza de sarbatori: Va ninge de Craciun si de Revelion

Prognoza de sarbatori: Va ninge de Craciun si de Revelion

(foto: craciun-imagini.blogspot)

Meteorologii au anuntat ca temperaturile vor fi cu precadere negative pana la sfarsitul anului, iar in preajma Craciunului, intre 20-25 decembrie vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare in toate regiunile tarii.

(foto: craciun-imagini.blogspot)

ANM a emis o prognoza meteo, valabila in intervalul 17-30 decembrie, potrivit careia in aceasta perioada sunt asteptate precipitatii, la inceput sub forma de ninsoare putand chiar sa si ploua, in anumite regiuni. Temperaturile maxime se vor situa undeva la 4 grade, iar minimile vor cobora pana la -16 grade in zona Moldovei.

In zona Banat vremea se va raci, in anumite zone este posibil ca temperaturile sa atinga si -8 grade in intervalul 22-24 decembrie. Temporar vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, mixte in perioada 17-20 decembrie, iar in perioada 26-30 decembrie banatenii vor avea parte de ninsori.

Iar in regiunea Crisana cele mai scazute valori vor fi inregistrate intre 21-25 decembrie cand termometrele vor arata intre -6 si -10 grade. In perioada 23-30 decembrie vor fi precipitatii in general slabe, la inceput sub forma de ninsori dar este posibil sa si ploua in acest interval.

Nici Transilvania nu scapa de temperaturile scazute, mai ales in perioada 20-24 decembrie, cand maximile se vor situa intre -8 si -10 grade, iar noaptea se asteapta, in aceasta perioada, valori in jur de -16 grade. Temporar va ninge slab, in perioada 17-18 decembrie, dar si in perioada 22-30 decembrie.

Maramuresul va inregistra temperaturi scazute mai ales in perioada 20-24 decembrie, cand noaptea termometrul va arata si -10 grade. Precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare in perioada 23-30 decembrie.

In Moldova, vremea va fi rece in tot acest interval si deosebit de rece in perioada 21-24 decembrie cand temperaturile medii se vor situa la – 10 grade Celsius, iar noaptea se vor inregistra pana la -16 grade. In ultimele zile ale estimarii este posibil sa cada precipitatii sub forma de lapovita.

Dobrogea va avea parte de temperaturi pozitive, situate intre 2 si 4 grade, iar in intervalul 22-24 decembrie mercurul in termometre va cobora pana la -9 grade. Si in aceasta regiune vor fi ninsori in intervalul amintit.

Pentru zona Munteniei, vremea se va raci treptat in prima perioada ajungand pana la -6 grade, urmand ca in a doua jumate a intervalului sa inceapa sa creasca. In perioada 25-27 decembrie sunt asteptate ninsori si in aceasta zona.

In Oltenia, maximele termice vor fi cuprinse intre -4 si -2 grade, temperaturile minime fiind preponderent negative. Vor fi precipitatii mixte in primele doua zile, iar in intervalul 22-25 decembrie va ninge slab.

La munte, vremea va fi deosebit de rece in perioada 20-24 decembrie, cand maximele termice medii vor fi cuprinse intre -6 şi -8 grade. Valorile medii vor cobora sub pragul de ger in perioada 20-25 decembrie. Vor fi ninsori slabe in primele zile, dar si in perioada 23-30 decembrie.

Prognoza ANM, valabila pentru perioada 17-30 decembrie 2012, are la baza datele provenite de la Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.

author avatar
Alina Costache
724 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger