AcasăNewsPrognoza actualizata pentru Capitala: ploi si o scadere cu 10 grade a...

Prognoza actualizata pentru Capitala: ploi si o scadere cu 10 grade a temperaturii, de la o zi la alta

In perioada imediat urmatoare se pare ca umbrelele si pelerinele de ploaie chiar vor fi accesorii indispensabile.

ANM a actualizat prognoza speciala emisa pentru Capitala, anuntand cum vor sta lucrurile la capitolul vreme, pana marti seara tarziu, la ora 23.

Astfel, se au in vedere doua intervale de timp. Primul, incepand de luni, de la ora 14, si pana la ora 23. Cand, spun specialistii, instabilitatea atmosferica va deveni din ce in ce mai accentuata, „cu o probabilitate mai mare spre seara”, si va aduce in peisaj averse ce vor avea si caracter torential, intensificari ale vantului, vijelie, dar si descarcari electrice si caderi grindina. Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, „in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa insemnate, 10…15 l/mp si izolat peste 20…25 l/mp”.

Pentru celalalt interval, cuprins intre 6 mai ora 23 si 7 mai ora 23, se anunta un cer noros si averse, posibil cu descarcari electrice, indeosebi la inceputul noptii si apoi dupa-amiaza. In peisaj va aparea si vantul, cu intensificari ce se anunta de circa 45-50 km/h.

La nivel de temperaturi, daca luni maxima va ajunge in jurul valorii de 22-23 de grade, in a doua zi a saptamanii lucrurile nu vor mai sta la fel. Meteorologii se asteapta ca dimineata sa fie 10 grade, iar temperatura maxima sa nu creasca mai mult de 11-13 grade, drept urmare se vorbeste despre o racire accentuata.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger