AcasăNewsProfesorul elevei de 13 ani, care a murit la Busteni, este cercetat...

Profesorul elevei de 13 ani, care a murit la Busteni, este cercetat penal pentru ucidere din culpa

(foto: rtv)

Profesorul elevei de 13 ani care a murit dupa ce a cazut de la etajul trei al unei vile din Busteni, in timpul unei tabere, va fi anchetat penal pentru ucidere din culpa.

(foto: rtv)

Parchetul face cercetari pentru uciderea din culpa a elevei care a murit la spitalul din Sinaia, dupa ce a cazut de la etajul trei al unei vile in care fusese cazata in tabara. Cazul a fost preluat de la politisti de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia, iar profesorul Mircea Lascu va fi ecrcetat penal, alaturi de alte persoane.

Potrivit autoritatilor, in cazul tinerei de 13 ani s-a deschis un dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa, mai multe persoane fiind in atentia procurorilor.

Sefului Inspectoratului Scolar judetean Prahova, Horia Toma, a afirmat ca profesorul Mircea Lascu din Zalau a organizat aceasta tabara prin intermediul asociatiei nonprofit pe care o detine. Elevii se inscriau online in tabara organizata de profesorul anchetat, care era destinata copiilor olimpici la matematica, sustine aceiasi sursa. Din primele informatii a reiesit ca Mircea Lascu era singurul insotitor al elevilor, si ca Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie cu care profesorul avea contract pentru organizarea taberei nu avea nicio autorizatie de la Ministerul Educatiei.

Tanara de 13 ani a fost gasita in coma profunda si soc hipotermic dupa ce a cazut de la etajul trei al vilei din Busteni, unde era cazata. Fata a murit dupa 12 ore la spitalul orasenesc din Sinaia. „De ieri dimineata (marti, n.r.) inima s-a oprit in nenumarate randuri si prin efortul echipei a fost repornita. Nu va putem spune ce complicatii severe da o hipotermie de 20 de grade. Aseara la 10:05 am facut resuscitare pana la 22.58, fara rezultat. A fost un miracol ca a supravietuit atat”, a precizat Constantin Roman Tamaduianu, directorul medical al Spitalului Sinaia.

Autoritatile incearca sa stabileasca circumstantele in care eleva de 13 ani a cazut de la etajul trei al vilei in care era cazata in tabara.

author avatar
Alina Costache
401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger