AcasăNewsProeuropenii ucraineni cer un ajutor de 11 miliarde de euro

Proeuropenii ucraineni cer un ajutor de 11 miliarde de euro

Ashton cauta o solutie de miliarde la criza ucraineana

Un lider al opozitiei ucrainene, Arseni Iateniuk, a cerut un ajutor de 11 miliarde de euro, ca sa poata oferi o solutie viabila pentru iesirea din criza politica.

Cu acesti bani, opozitia proeuropeana spera sa contracareze oferta rusilor, de 15 miliarde de dolari.

Ashton cauta o solutie de miliarde la criza ucraineana

Ashton, „cu valiza” dupa bani

Departamentul de Stat american a confirmat ca discuta cu UE pe tema oferirii unui ajutor financiar Ucrainei. Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, s-a  deplasat la Kiev intr-o noua incercare de mediere pentru gasirea unei solutii la criza politica din Ucraina. Sefa diplomatiei europene nu a oferit nicio precizare cu privire la fondurile care ar fi disponibile pentru opozitia ucraineana. Anuntul privind necesitatea unui ajutor occidental a fost facut in urma unor intrevederi intre lideri ai opozitiei ucrainene cu oficiali europeni de rang inalt, sambata, la Munchen, in Germania. Catherine Ashton a confirmat ca UE, Statele Unite si Fondul Monetar International se consulta pentru identificarea modalitatilor de a oferi ajutor financiar Ucrainei.

Ianukovici „se gandeste” la alegeri anticipate

Presedintele Viktor Ianukovici ia in considerare organizarea de alegeri legislative si prezidentiale anticipate, pentru a pune capat crizei politice. Anuntul a fost facut de reprezentantul sau in Parlament, Iuri Mirosnicenko. Ianukovici a vorbit despre aceasta posibilitate in cadrul unei intalniri cu deputatii Partidului Regiunilor, in care a prezentat doua solutii pentru iesirea din criza: amnistierea manifestantilor arestati, in schimbul evacuarii institutiilor oficiale ocupate de protestatari si acceptarea alegerilor anticipate. Opozitia nu a fost de acord cu amnistierea conditionata.

author avatar
Adina Mutar
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger