AcasăNewsProductia industriala a Romaniei de azi reprezinta 58% din cat a fost...

Productia industriala a Romaniei de azi reprezinta 58% din cat a fost in 1990

Vai de industria noastra, cea care duduie…

Industria romaneasca a cunoscut un declin atat de accentuat in ultimii 27-28 de ani, incat productia de acum mai reprezinta doar 58% din cat fusese in 1990, a declarat secretarul general al Academiei Romane, Victor Voicu, in cadrul unei conferinte pe tema reindustrializarii Romaniei.

Vai de industria noastra cea care duduie

„Din 1990 pana in prezent, in industrie s-au pierdut 2,5 milioane de salariati, care se regasesc in cei 4 milioane de romani emigrati in aceasta perioada – a doua drama dupa Siria, cu precizarea ca la noi n-a fost razboi. De fapt, scaderea somajului din acesti ani nu vine din dezvoltarea economica, ci din emigratie. Acum, productia industriala a Romaniei mai reprezinta doar 58% din cat fusese in anul 1990”, a spus Voicu. „Cele mai mari scaderi au fost in industriile cauciucului, confectiilor metalice, chimica, productia de medicamente, aeronautica, navala, fluviala. Productia de energie electrica a scazut cu 13%, iar cea de carbune cu 37%… Exista si sectoare care au existat in 1990 si despre care acum nici macar nu se mai raporteaza date: productia de minereuri (fier, neferoase, aur), productia de tractoare, excavatoare, autocamioane, locomotive, vagoane de pasageri si de marfa… A mai scazut si industria cimentului – de ce sa scada aceasta industrie? Si industria alimentara – este practic inexplicabila scaderea industriei alimentare. Au crescut, in schimb, industria auto si cea de prelucrare primara a lemnului (…) si a tutunului”, a exemplificat Victor Voicu.

author avatar
Catalin Dumitrescu
429 afisari

2 COMENTARII

  1. Situatia economico – sociala dezastroasa creata de politruci si guvernanti poporului roman in cei 28 ani trecuti de la evenimentele din decembrie 1989, in urma actiunilor de privatizare in cadrul “procesului de tranzitie”?, trebuie analizata, de catre reprezentantii responsabili ai societatii romanesti, loaiali si credinciosi binelui societatii, alaturi de experti, factori competenti si abilitati din punct de vedere legal si moral, luand la verifiecare fiecare caz in parte. In functie de concluziile rezultate sa se dispuna, conform bunelor practici si experiente pozitive din tarile UE, nationalizarea obiectivelor economice privatizate abuziv din punct de vedere al interesului public, pedepsirea celor care se fac vinovati de instrainare nejustificata si recuperarea pagubelor create.
    Guvernarile postcomuniste, n-au intreprins programe ori strategii valoroase pentru progresul economico-social al Romaniei, acestea au constituit in majoritatea cazurilor „bolovani” legati de gitul natiunii pe care au afundat-o într-o mocirla de nedescris a incompetentei si imoralitatii. Romania dupa 1989, a fost condusa numai de GROPARI, nici daca era dominata de anarhie sau se afla in razboi cu toate statele lumii nu putea realiza o asemenea contraperformanta de regres economico-social.

  2. Hai sa fim seriosi!Productia industriala a Romaniei,cred ca reprezinta cu indulgenta 30%,din realizarile anilor inainte de asazisa Revolutie a anului 1989.De ce se tot umfla aceste cifre? Nu inteleg…nu ne ajung minciunile zilnice? Se minte in continuare pe fata…Toata industria Romaniei a fost distrusa,din toate domeniile de activitate.Agricultura, comertul ,turismul etc.au fost puse la pamint dupa ’89.
    Cum sa iei in calcul veniturile celor care au emigrat,ca si cum ei ar lucra in Romania?
    Fiti mai realisti,si spuneti lucrurilor pe nume,ne-ajunge sa fim umili si sa stam cu capul plecat…
    Suntem intr-o permanenta mocirla!
    NICIODATA nu ne vom reveni din amorteala aceasta,atita timp cit vom fii condusi de incompetenti,hoti,tradatori, fufe si etc.!
    Nici o institutie a Statului Roman nu tine cu tara si cetatenii sai!
    Ne-au facut colonie si slugi pentru Occident! Cum sa mai avem incredere in ei?
    Ne-a disparut orice speranta,ca va fi mai bine vreodata!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger