AcasăNewsProcurorul General invoca "lectia anticoruptie la nivel european a magistraturii romane"

Procurorul General invoca „lectia anticoruptie la nivel european a magistraturii romane”

Sute de magistrati au iesit, deunazi, pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, iar alti colegi de breasla au manifestat in liniste si in Cluj, Constanta, Galati, dar nu numai.

Protestul nu a fost trecut cu vederea de catre Augustin Lazar, dimpotriva, aspect care s-a vazut din declaratiile facute, marti dimineata, din care se vede clar ca sustine acest demers, ca reactie la modificarile ce se intentioneaza a fi aduse legilor Justitiei.

Atragand atentia ca magistratii „se manifesta decent” si ca „nu au facut nimic ofensator”, Procurorul General a ajuns la concluzia ca „avem o magistratura la nivel european, (…) matura, care cunoaste valorile culturii europene si care este in masura sa apere independenta Justitiei. Aceasta este lectia anticoruptie la nivel european a magistraturii romane”.

In clipa in care a fost intrebat daca risca magistratii respectivi vreo sanctiune, Procurorul General a adus in discutie scrisoarea transmisa public deunazi de catre sefa Consiliului Superior al Magistraturii liderului Comisiei speciale pentru legile Justitiei, Florin Iordache, „care arata acelasi lucru pe care il doresc si magistratii, in sensul ca ne asteptam la un dialog din partea celor care se ocupa de modificarile la legile Justitiei si ca Codurile – Penal si de Procedura Penala. Ne asteptam la dialog pentru ca magistratura romana are specialisti, CSM are experti, Ministerul Justitiei are doua directii de experti in materie de legislatie”.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger