AcasăNewsProcurorul general: In cazul interceptarilor nu sunt probleme de niciun fel. Se...

Procurorul general: In cazul interceptarilor nu sunt probleme de niciun fel. Se folosesc la nivel national

Procurorul general Tiberiu Nitu

Inainte de inceperea sedintei de joi a CSM, procurorul general, Tiberiu Nitu, a precizat ca actualul Cod de Procedura Penala nu impiedica interceptarile si ca masura este folosita, la „nivel national”. Totodata, Nitu sustine ca noul demers legislativ are unele „necorelari”, dar care ar trebui clarificate cat mai repede.

Procurorul general Tiberiu Nitu

Pe agenda sedintei de joi a Consiliului Superior al Magistraturii se afla tocmai acest aspect: modificarile Codului de Procedura Penala. Cat priveste subiectul arhidezbatut al interceptarilor, Tiberiu Nitu a facut unele precizari. „Pe site-ul Ministerului Public exista doua note de studiu. (…) Cetatenii Romaniei trebuie sa stie ca actualul Cod de Procedura penala nu impiedica aceste interceptari. (…) Dar in afara de interceptari mai sunt si multe alte necorelari, pe care noi ne dorim sa fie cat mai repede rezolvate, urgent. In materia interceptarilor, cum spuneti dumneavoastra, din punctul nostru de vedere, in prezent nu sunt probleme de niciun fel. Se pot rezolva. Ca pot fi facute clarificari, asta este altceva”, a punctat Nitu.

Totodata, procurorul general a explicat ca exista o diferenta de terminologie, care ar trebui sa fie corect inteleasa de toata lumea. „Va rog sa distingeti ca intre a fi inaplicabil si a fi neclar sau interpretabil este o mare diferenta. Sistemul poate functiona. (…) Intr-adevar, e loc si de mai bine, trebuie clarificate aceste prevederi, dar asta nu inseamna ca ele nu pot fi folosite. Si ele chiar se folosesc la nivel national. Exista loc si de mai bine”, a mai punctat Nitu.

170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger