AcasăNewsProcurorul cu apucaturi de interlop, pe tobogan

Procurorul cu apucaturi de interlop, pe tobogan

Cercetat penal in trecut pentru furtul unui camion si falsificarea actelor necesare inmatricularii acestuia, procurorul Laurentiu Grecu, cooptat din luna mai in structura DNA Pitesti, este pe cale sa isi incheie in mod rusinos cariera de magistrat. Conform unor surse, cazul Laurentiu Grecu este in atentia CSM, dar si a ministrului Justitiei. In plus fata de semnele de intrebare legate de modul in care a fost posibil ca un fost invinuit anchetat pentru furt si fals sa ajunga procuror, o serie de noi documente intrate in posesia ziarului „National” sunt in masura sa arate cat se poate de clar faptul ca actualul magistrat Grecu a practicat activitatea de camatarie. Fostul partener de afaceri a lui Grecu, Marcel Ruset, a hotarat sa rupa tacerea si a confirmat camataria practicata de actualul procuror DNA.

Procurorul DNA Pitesti Laurentiu Grecu se afla din nou in atentia CSM si a ministrului Justitiei, surse credibile afirmand ca e la un pas de a-si incheia cariera de magistrat

Nu mai putin de sapte contracte notariale de imprumut intrate in posesia „National” dovedesc din plin faptul ca procurorul DNA Laurentiu Grecu a practicat activitatea ilegala de camatarie. Totul sub forma mascata a unor contracte notariale ce ii ofereau lui Grecu puterea de a lua absolut toate bunurile celor imprumutati daca acestia nu isi achitau la timp datoriile.

Ca un adevarat interlop

Actualul procuror putea sa le ia bunurile celor creditati fara nici o notificare in prealabil si fara a obtine de la vreo instanta incuviintarea executarii silite. Ca un adevarat interlop! Culmea este ca atunci cand oferea creditele de mii de euro, Laurentiu Grecu nu detinea nici o afacere si nici nu avea un loc de munca. Traia din salariul de profesor al sotiei. Dar invartea si cateva zece mii de euro pe zi. Conform documentelor pe care le detinem, la data de 8.10.2009, Grecu i-a dat unui cetatean – Turlea Mihai, suma de 1.800 de euro, “suma restituibila obligatoriu in Euro in termen de 2 luni”.

Apoi, la data de 2.11.2009, Grecu mai dadea cu titlu de imprumut o suma si mai mare de bani, 4.400 de euro, cetateanului Bejinaru Aristica. Termenul de rambursare a fost stabilit la o luna si jumatate. In aceeasi zi de 2.11.2009, somerul Laurentiu Grecu mai oferea, tot printr-un contract de imprumut, suma de 5.600 de euro lui Patru Florentin. Cum suma era mai mare, actualul procuror a stabilit in acest caz un termen de rambursare de aproximativ patru luni de zile, “pana la data de 28.02.2010”.

Un calcul simplu arata ca la data de 2.11.2009, prin cele doua imprumuturi, actualul procuror Grecu a dispus de 10.000 de euro. De unde?

Mai mult, a doua zi, pe data de 3.11.2009, Laurentiu Grecu a mai acordat un alt imprumut, de 3.300 de euro, lui Turlea Mihai, cel pe care il mai creditase cu nici o luna in urma cu 1.800 de euro. Cum cel imprumutat probabil nu prezenta in fata actualului procuror prea multe garantii, s-a ajuns pana intr-acolo incat Turlea Mihai si-a pus gaj apartamentul. Pentru doar 3.300 de euro. Actualul procuror l-a pus sa semneze pe cel imprumutat ca va ceda apartamentul fara a fi nevoie de o decizie a instantei de judecata.

Acelasi Laurentiu Grecu l-a mai imprumutat apoi pe un alt cetatean, Rusu Eleodor, cu 1.300 de euro. A urmat apoi, in decembrie 2009, pe data de 11, un alt imprumut in valoare de 7.700 de euro pe care Marius Laurentiu Grecu i l-a dat persoanei Sachelarie Octaviana. Aceasta a primit de la actualul procuror un termen de rambursare de patru luni de zile. Evident, contractul notarial era investit tot cu putere executorie.

In fine, un alt contract de imprumut, datat 22 iunie 2010, arata cum cel ce este astazi magistrat l-a mai imprumutat si pe cetateanul Dunarintu Gheorghe cu suma de 8.454 lei “echivalentul a 2.000 de euro”. Acesti bani urmau sa fie inapoiati cel mai tarziu pana la data de 17 noiembrie 2010.

 „A nenorocit foarte multi oameni!”

Camataria practicata de procurorul Laurentiu Grecu este confirmata de Marcel Ruset, fost partener de afaceri al magistratului. „Majoritatea oamenilor au luat bani cu dobanda de la el. Majoritatea. Sunt foarte multi oameni pe care i-a nenorocit. Da. Sunt persoane care si-au vandut si vaca si vitelul din curte ca sa plateasca dobanzile. Nu vorbesc prostii”, a declarat Ruset. Acesta sustine ca si in prezent procurorul Grecu si-ar mai „rotunji” veniturile din practicarea camatariei: „Acum, domnul procuror Grecu da bani cu dobanda prin intermediul unui baiat, Surdulescu, din Targu Jiu. Prin asta isi face toate contractele”, afirma Marcel Ruset. Acesta mai sustine ca a reclamat aceste fapte la CSM si Parchetului General, insa sesizarile sale au fost inchise fara ca macar sa fie chemat la audieri.

author avatar
Catalin Manolache
2.022 afisari

3 COMENTARII

  1. 3 intrebari:1.Cum a ajuns nenea asta procuror?2.Cum a ajuns acest nene in timp ce era cercetat sa faca parte dintr-o structura anticoruptie??3.Unde erau structurile de forta ale statului care trebuiau sa verifice activitatea unui nene propus pentru functia de procuror???Bravo!Bravo!Bravo!

  2. Ma da ce aveti cu omul frate cand lea crapat maseaua lea dat daca este adevarat dar nu cred asa ceva alte manevre facute sa il dea jos da nu va inteleg de loc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger