Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Procurorul Bucurica la alt Parchet. S-a sesizat Inspectia Judiciara

Procurorul Bucurica la alt Parchet. S-a sesizat Inspectia Judiciara

Autor:

In aceeasi zi in care George Bucurica s-a prezentat la Parchetul General s-a aflat ca procurorul acuzat de harturire sexuala a fost mutat la o alta unitate de Parchet. Adica de la Oravita la Caras-Severin.

 

15697487 1044958172293706 1730248509057478319 n parchet 350x232 Procurorul Bucurica la alt Parchet. S a sesizat Inspectia JudiciaraIata ce au transmis oficialii Ministerului Public:

“Avand in vedere aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita procurorului Bucurica Radu George din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, precum si plangerile inregistrate la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cursul lunii ianuarie 2018, Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus efectuarea unui control in vederea verificarii mai multor aspecte referitoare la conduita si activitatea magistratului in cauza.

In cursul zilei de astazi, 25 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta de Curte de Casatie si  Justitie a dispus incetarea delegarii din functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita a domnului Bucurica Radu George, urmand ca acesta sa revina la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin.

Totodata, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta de Curte de Casatie si  Justitie a dispus sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la savarsirea de catre magistratul in cauza a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit.a si lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii.

Precizam faptul ca la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se efectueaza in continuare verificari cu privire la cauze instrumentate de procurorul Bucurica Radu George dar si cu privire la cauze inregistrate la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara avand ca obiect plangerile penale formulate impotriva acestuia”.

foto: Facebook    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!