AcasăNewsProcurorii il suspecteaza pe Cristian Pomohaci de evaziune fiscala

Procurorii il suspecteaza pe Cristian Pomohaci de evaziune fiscala

Dupa ce a fost caterisit, pierzandu-si definitiv dreptul de a sluji in biserica, odata ce a fost acuzat de abateri canonice intr-un caz care a iscat indelungi comentarii in spatiul public, Cristian Pomohaci a intrat din nou in vizorul procurorilor.

Fostul preot -cunoscut si drept cantaret de muzica populara- a venit miercuri la Parchetul General. A ales sa nu raspunda intrebarilor presei, insa chiar si asa s-a aflat motivul pentru care a fost chemat de procurori: reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte au dispus miercuri efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Cristian Pomohaci, „pentru savarsirea  infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale)”.

Din acelasi comunicat al Ministerului Public rezulta ca „in perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustragandu-se de la indeplinirea obligatiilor fiscale prevazute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obtinute din cedarea folosintei bunurilor imobile aflate in proprietatea sa mai mici decat cele obtinute in realitate. In mod concret, suma nedeclarata de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferenta cedarii folosintei a 11 bunuri imobile detinute. Aceasta a avut drept consecinta prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totala de 136.572 lei, din care  114.687 lei reprezinta impozit pe venit, iar 21.885 lei contributia la asigurarile sociale” si ca procurorii au dispus poprirea unor sume de bani aflate intr-un cont bancar apartinand lui Pomohaci, „in vederea repararii pagubei produse prin infractiune, cat si pentru acoperirea cheltuielilor judiciare”.

sursa foto: facebook.com/cristian.pomohaci

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger