AcasăNewsProcurorii Gheorghe Popovici si Danut Volintiru, delegati la sefia Sectiei I a...

Procurorii Gheorghe Popovici si Danut Volintiru, delegati la sefia Sectiei I a DNA

Gheorghe Popovici si Danut Volintiru, au fost delegati, vineri, pentru o perioada de sase luni, la sefia Sectiei pentru combaterea coruptiei din cadrul DNA, numirea fiind facuta de procurorul general Tiberiu Nitu. Cei doi au fost propusi de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, in functiile de procuror sef, respectiv procuror sef adjunct al sectiei.

„Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat act de noile propuneri inaintate de ministrul Justitiei Consiliului Superior al Magistraturii pentru functiile de procuror sef, procuror sef adjunct la Sectia de combatere a coruptiei, respectiv procuror sef adjunct la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationala Anticoruptie”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Totodata, procurorul general a decis incetarea delegatiei la sefia Sectiei I a procurorilor Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu, dupa ce ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a retras propunerile de numire a celor doi la conducerea Sectiei pentru combaterea coruptiei a DNA.

„In urma consultarilor avute de ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, cu procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, cu procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, Iuliana Bendeac, procurorul sef adjunct al aceleasi sectii, Viorel Ioan Cerbu, ministrul justitiei a decis retragerea propunerii de numire in functie a celor anterior mentionati care ocupa in prezent, prin delegare, cele 2 functii de conducere”, precizeaza ministrul Justitiei.

Robert Cazanciuc a decis si inaintarea catre CSM a solicitarii de aviz pentru numirea in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie a procurorului Mariana Alexandru.

Foto: bzi.ro

author avatar
Alina Costache
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger