AcasăNewsProcurorii fac verificari la AEP. Sefa Autoritatii Electorale Permanente, la DNA

Procurorii fac verificari la AEP. Sefa Autoritatii Electorale Permanente, la DNA

Patru (foto: roaep.ro)

Informatia diminetii este aceea ca anchetatorii s-au oprit la AEP Bucuresti. In plin an electoral, dupa alegerile locale din iunie urmand, in mai putin de o luna, sa se desfasoare si scrutinul in urma caruia sa se stabileasca si componenta viitorului Legislativ, aflam ca procurorii DNA fac verificari la sediul Autoritatii Electorale Permanente.

Patru conduce AEP de circa patru ani (foto: roaep.ro)

UPDATE 16.24- Seful statului a raspuns unor intrebari cu referire la verificarile facute de DNA la AEP. „Nu cred ca vor fi puse sub semnul intrebarii (viitoarele alegeri-n.r) si nu cred ca felul in care functioneaza institutia va fi serios afectat (…) dar in afara de acest fapt, sigur, o cercetate a DNA asupra sefului acestei institutii este o supriza foarte, foarte neplacuta”, a precizat primul om in stat, in urma cu doar cateva minute.

Intrebat daca e de parare ca se impune o revocare, de catre Parlament, forul care face numirile la aceasta institutie, a actualei sefe a AEP, intrata in vizorul procurorilor, Iohannis a dat urmatorul raspuns: „depinde ce va comunica DNA-ul. Deocamdata inteleg ca s-au facut primele verificari (…) procurorii vor face lumina”.

UPDATE 2: Ana Maria Patru a ajuns, in aceasta dupa-amiaza, la DNA Ploiesti, declarand, inainte de a ajunge sa discute cu anchetatorii, ca nu stie de ce anume doresc procurorii sa stea de vorba cu ea.

UPDATE: Insasi sefa AEP, Ana Maria Patru, ar fi intrat in vizorul procurorilor, motiv pentru care s-ar face perchezitii atat la biroul, cat si la locuinta acesteia. Conform unor surse judiciare, citate de televiziunile de stiri, sotul sau ar fi incercat sa faca nevazute o serie de documente cu referire la o firma radiata, tentativa sa fiind, insa, sortita esecului, actele ajungand in mainile oamenilor legii.

–-

Este vorba despre institutia care se ocupa atat de organizarea si desfasurarea alegerilor si a referendumurilor, cat si, dupa cum mentioneaza chiar reprezentantii ei, de „finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, cu respectarea Constitutiei, a legii si a standardelor internationale si europene in materie”.

Procurorii DNA ploiesteni au, insa, suspiciuni in privinta savarsirii unor fapte de coruptie, in intervalul 2008-20015. In acest sens exista un dosar de cercetare. Iar marti dimineata, anchetatorii au iesit pe teren pentru a face perchezitii la patru adrese de pe raza Capitalei si a judetelor Ilfov si Valcea. Una dintre acestea este sediul unei institutii publice, din care au precizat procuroii, intr-un scurt comunicat, restul de trei fiind locuinte ale unor persoane fizice.

Cu referire la institutia publica vizata de perchezitiile de marti, va spunem ca Autoritatea Electorala Centrala e condusa, incepand cu 2012, de catre Ana Maria Patru, pana la momentul numirii sale in fruntea Autoritatii, Patru fiind vicepresedinte al forului in cauza. La momentul de fata, AEP are doi vicepresedinti- Florin Mituletu-Buica si Marian Muhulet. Pana la aceasta ora, din directia institutiei nu au fost facute precizari cu privire la actiunea procurorilor.

467 afisari

1 COMENTARIU

  1. Autoritatea Electorala Permaneta (institutie de taiat frunza la caini sau de dat tita la pureci) a avut initial incadrati 170 salariati bugetari apoi s-au facut suplimentari de angajati, fara nr. – fiecare din acestia apartinind unui anumit tip de clientelism. Ca atribut principal aceasta structura fantoma “asigura aplicarea unitara, la nivel national – CULMEA MINUNILOR – in intervalul dintre doua perioade electorale – 4 ani – a dispozitiilor legale privind organizarea alegerilor si a altor consultari electorale cu caracter national sau local; administreaza registrul national al sectiilor de votare; intocmeste si actualizeaza registrul electoral”. Functioneaza ca persoana juridica doar in baza Hotaririi Nr. 2 din 19 martie 2007 modificata de Hotarirea Nr. 3 din 24 septembrie 2008 a Parlamentului României pentru suplimentarea schemei de personal) unde veniturile salariale si structurile organizatorice intrec orice inchipuire realista. AEP trebuie desfiintat pt ca toaca bugetul tarii fara folos , BEC este o institutie mai mult decat suficienta mai ales daca intra in actiune la termenul potrivit pt a satisface cu OBIECTIVITATE toate cerintele PROCESULUI ELECTORAL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger