AcasăNewsProcurorii DNA, perchezitii la sediul Consiliului Judetean Iasi

Procurorii DNA, perchezitii la sediul Consiliului Judetean Iasi

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au luat cu asalt, miercuri, sediul Consiliului Judetean Iasi.

Cristian Adomnitei (presedintele Consiliului Judetean Iasi)

Oamenii legii au efectuat perchezitii intr-un dosar in care mai multi reprezentanti ai institutiei sunt banuiti de comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, dar si de comiterea unor infractiuni de fals.

Conform procurorilor, ancheta vizeaza acordarea unui contract prin procedura cerere de oferta, adjudecat de SC LASER CO SRL Iasi si semnat in septembrie 2013, cu valoarea de 340.000 lei si cu obiect „servicii de promovare a judetului Iasi”.

Reprezentantii firmei respective aveau obligatii ca, la finalul contractului, sa predea 16 lucrari de promovare a judetului Iasi, insa numai 11 dintre acestea au fost finalizate la termen.

Desi ar fi trebuit sa acorde penalizari de 0,1% pe zi, reprezentantii Consiliului Judetean au semnat procesul verbal de receptie ca si cum totul era in regula, atat calitativ, cat si cantitativ.

Neregulile s-au constatat in urma unui audit intern, dar exista informatii conform carora Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, si-a amenintat subordonatii cu masuri drastice in cazul in care aceste informatii ajung la cunostinta publicului sau in presa.

In cele din urma a fost sesizata Directia Nationala Anticoruptie, iar oamenii legii au pornit o ancheta si au efectuat, miercuri, mai multe perchezitii in urma carora s-au ridicat mai multe calculatoare si documente.

Conform Romania TV, printre cei vizati de ancheta sunt Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, dar si Alin Aivanoaei, vicepresedintele CJ Iasi, Victor Chirila, fost vicepresedinte al CJ Iasi, si Cristina Jinga, director executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare durabila.

author avatar
Cristi Ionita
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger