AcasăNewsProcurorii DIICOT au destructurat o grupare de proxeneti

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare de proxeneti

Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Sibiu impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Sibiu si din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia si Targu Mures au efectuat, joi, 14 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Sibiu si Mures.

Perchezitiile au fost efectuate in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat, cunoscut in comunitate ca gruparea „Veltenilor”, grupare specializata in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si proxenetism.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2011, membrii gruparii, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, au recrutat de pe raza judetelor Sibiu, Alba si Mures, persoane de sex feminin vulnerabile, ce proveneau din familii cu o situatie materiala precara si un grad scazut de educatie, pe care le-au exploatat,  prin obligarea la practicarea prostitutiei, pe teritoriul mai multor state europene, incasand sumele de bani obtinute din aceste activitati.

S-a retinut ca persoanele vatamate erau racolate, de regula, sub pretextul ca odata ajunse in strainatate vor presta activitati de ingrijire a persoanelor varstnice sau ca vor desfasura activitati de prostitutie, iar banii vor fi impartiti intre membrii gruparii si persoanele care practica prostitutia.

Ulterior ajungerii la destinatie, acestea erau obligate sa practice prostitutia, fiind in permanenta supravegheate de catre membrii grupului si fiindu-le impuse conditii stricte, foloasele materiale obtinute de pe urma practicarii prostitutiei fiind insusite de catre membrii gruparii.

Asupra victimelor recrutate era exercitata o puternica presiune psihica iar pentru a mentine controlul asupra acestora membrii grupului recurgeau la amenintari si violente fizice (mutilarea prin sectionarea degetelor sau incizii cu obiecte taioase in zona fetei).

De asemenea, ca mod de operare,  mai trebuie precizat faptul ca membrii gruparii au organizat si sprijinit si alte persoane in activitatea de exploatare a mai multor victime pretinzand procent din castigurile realizate de catre acestia.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, in vederea audierii, un numar de 30 de persoane.

author avatar
Cristi Ionita
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger