AcasăNewsProcurorii dau iama in Cluburile Sportive Municipale

Procurorii dau iama in Cluburile Sportive Municipale

Performantele echipei feminine de handbal de la Minaur s-ar fi obtinut cu bani negri

Dupa cele 12 perchezitii de la Baia Mare, procurorii anticoruptie sunt pe cale de a declansa „tsunami”-ul care va lovi o buna parte a sportului romanesc. Este vorba despre controversatele Cluburi Sportive Municipale intretinute, in marea lor majoritate, de catre autoritatile locale.

Performantele echipei feminine de handbal de la Minaur s-ar fi obtinut cu bani negri

Astfel ca ancheta complexa declansata de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi va lovi deopotriva in conducatorii respectivelor cluburi, dar si in politicienii care, prin incalcarea flagranta a legii, au subventionat de la bugetele locale gruparile sportive, dintre care unele cu nume grele si palmares pe masura. Si daca, din informatiile noastre, ancheta de la clubul de handbal din Baia Mare se va extinde in scurt timp si la sectia de rugby din oras, pe „lista neagra” a procurorilor urmeaza apoi alte CSM-uri din tara, in frunte cu cel din Bucuresti, pastorit de omul lui Sorin Oprescu, Constantin Caliman.

Denunturi de la sportivi

Anchetatorii suspecteaza nereguli si la clubul baimarean de rugby, condus de deputatul Calin Matei

Procurorii DNA l-au acuzat pe Liviu Bala, directorul executiv al clubului feminin HCM Baia Mare ca a produs bugetului local un prejudiciu de 650.000 de lei, in urma „manaririi” contractelor civile de prestari servicii semnate intre club si sportivi prin intermediul unor PFA-uri. Culmea este ca neregulile de la Minaur au fost demascate chiar de catre unii dintre sportivi, care au facut denunturi la DNA cu privire la banii negri care se invart la acest club. Iar dupa ce au descins si la Primaria Baia Mare, procurorii au luat in vizor si alte sectii cu probleme ale CSM-ului local, printre acestea aflandu-se si cea de rugby. Interesant este in acest caz nu doar ca Stiinta CSM Baia Mare este o echipa de top in rugby-ul romanesc, dar si ca presedintele acesteia este nimeni altul decat deputatul PSD de Maramures, Calin Matei.

Se ingroasa gluma

Iar verificari despre plata cu bani negri a sprotivilor vor avea loc in curand nu doar la sectiile de la CSM Baia Mare, dar si la alte cluburi din tara. Iar cum CSM-ul bucurestean  este deja celebru pentru modul incredibil in care presedintele Constantin Caliman arunca cu banii de la buget in stanga si in dreapta, mai mult ca sigur ca urmatoarele descinderi vor avea loc chiar aici.

author avatar
Toni Matei
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger