AcasăNewsProcurorii, cu ochii pe falsii revolutionari. Perchezitii: mii de certificate date fara...

Procurorii, cu ochii pe falsii revolutionari. Perchezitii: mii de certificate date fara drept

In conditiile in care se asteapta rezultatul anchetei in marele dosar al Revolutiei, la 27 de ani de la producerea evenimentelor in urma carora a cazut regimul comunist, aflam ca exista suspiciuni grave in privinta acordarii unor titluri tocmai cu privire la revoltele populare din decembrie 1989, insa unor persoane care nu ar fi avut dreptul sa le primeasca. Mai exact a unor certificate de „Luptator cu rol determinant in Revolutie”, despre care procurorii au indicii ca ar fi ajuns la „falsi revolutionari”.

In acest sens, anchetatorii de la Parchetul General – care se ocupa de un dosar in care figureaza suspiciuni precum abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, trafic de influenta, cumparare de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata -au facut, miercuri, nu mai putin de 21 de perchezitii – atat la sedii de institutii publice, cat si la locuintele unor persoane, atat in Capitala, cat si in mai multe judete – Ilfov, Brasov, Bistrita Nasaud, Caras Severin si Vrancea.

Mai clar fie spus, reprezentantii Ministerului Public sustin -intr-un comunicat in care se ofera detalii cu privire la actiunea de miercuri- faptul ca au date care sa ateste faptul ca „o mare parte din totalul de 3505 persoane” care au obtinut pana la momentul de fata acest titlu nu ar fi indeplinit conditiile cerute de lege, si pentru care posesorii acestor certificate primeau, lunar, o indemnizatie de 2020 lei/luna. Totul, sustin anchetatorii, in conditiile in care „avizarea pozitiva a acestora la nivelul Secretariatului de Stat pentru Recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989 – SSPR sau in urma contestatiilor depuse la Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie 1989 – CPRD fiind urmarea directa a oferirii unor sume de bani persoanelor care aveau influenta asupra membrilor celor doua institutii ale statului”.

Anchetatorii explica faptul ca noua categorie de revolutionari, cea de „Luptator cu rol determinant”, s-a acordat celor care in perioada 14 – 22 decembrie ’89 „au avut un rol determinant la declansarea si victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, si-au pus viata in pericol in confruntarile cu fortele de represiune, au ocupat si aparat obiectivele de importanta deosebita, care au apartinut regimului totalitar, doar in localitatile in care, in urma acestor actiuni si confruntari, au rezultat persoane ucise, ranite sau retinute, pana la fuga dictatorului”.

sursa foto: Radio Romania Resita

author avatar
Cristina Stefan
413 afisari

1 COMENTARIU

  1. DESPRE PITZAR : Sunt oamenii lui ptzarel : 1.) Seful facultatiilor de la Baile Herculane, unde venea in Bucuresti (cu sotia asistenta medicala, transformata in profesoara la facultate) ? La ce pitzerie din Dorabanti ? Locuia in str. Academiei cumva (iar sotia de pitzar si nu numai, studia fara sa ajunga la facultate) ? Acum vedeti cine si cum a transformat Baile Herculane in oras martir ! Sa vorbim si de „odoarele bisericesti” furate, inclusiv bratarile dacice ? Unde sunt, cine le-a „strans” ptr. a fi duse „afara” ? Cum unii le-au topit (ptr. aur) sa nu fie prinsi cu ele si-au ingropat aurul (?!) ? La ce e bun un pitzar ! – 2.) Pe langa miile de certificate (sa uitam de multe terenuri, imobile …)…, Lucrand la T.M.U.C.B., langa baricada de la INTER, ulterior sef de asociatie „de familie” (unii fiind in moldova, unul la gradinita), pitzarul era bagat in politica . Toti revolutionarii, „vorbeau” ca sunt manipulatii . unii aflase de la „seful lor” ca a fos „urcat” de un sef de facultate si cu functii in vechiul regim.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger