Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Procurorii CSM, scut si pres pentru Lazar

Procurorii CSM, scut si pres pentru Lazar

Autor:

Membrii CSM, Sectia pentru procurori, au trimis ministrului Tudorel Toader,  noaptea tarziu, ”ca hotii”,  motivarea avizului negativ pentru revocarea procurorului general Augustin Lazar. Pentru a se ascunde in spatele vorbelor si pentru a crea ideea ca totul e bine si Lazar merita, membrii CSM si-au motivat decizia pe 80 de pagini. Adica vorba lunga si degeaba.

 

aviz lazar Procurorii CSM, scut si pres pentru LazarPrin demersul lor au incercat, zadarnic, sa ascunda adevarul despre activitatea procurorului general al Romaniei, asa cum era in evaluarea facuta de ministrul Toader. Ba mai mult, acestia il gasesc vinovat pe ministrul Justitiei pentru insuccesul lui Gusti Lazar.  Astfel, procurorii CSM arata, in motivare, ca au avizat negativ revocarea procurorului general, deoarece solicitarea ministrului Justitiei nu respecta conditiile de legalitate pentru ca, spun ei, cererea este nelegala. Potrivit acestora, ” raportul de evaluare a lui Lazar nu respecta dispozitiile legale in vigoare, standardele internationale si nationale in materia activitatii Ministerului Public”. Motivul, ministrul Justitiei a avut  o  evaluare personala, subiectiva, asupra activitatii lui Lazar. Culmea tupeului, CSM arata ca nu se stie cine sunt cei care au facut evaluarea.  Mai mult, acestia spun ca a existat un conflict intre ministru si Iohannis, iar Lazar a ”cazut” victima colaterala in acest razboi. Ca sa arate, inca o data,  cat de slugarnici sunt, cei de la CSM sustin ca ministrul nu avea dreptul de a-l evalua pe seful lor ”drag si bun”, explicand astfel avizul negativ. Nimic mai inexact, conform legilor si Constitutiei procurorii se supun de drept ministrului Justitiei, indiferent cine este acela. Toader a anuntat ca va astepta decizia Curtii de Apel din Alba Iulia, unde Lazar a contestat evaluarea si va trimite presedintelui cerea de revocare a lui Augustin Lazar din functia de procuror general al Romaniei.


2 comentarii to Procurorii CSM, scut si pres pentru Lazar

  1. Savulescu

    Lazar singurul magistrat din statul roman care are sustinerea specialistilor in drept. Pentru Toader cine se face pres? Nu il sustine nimeni, e un neica nimeni pus pe nepotisme si pe pile la minister, si habar nu are de nimic

  2. Rudotel Roadel

    he, he, v-ati luat dobos pa chip…

    make a photo?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!