AcasăNewsProcurorii cer arestarea lui Bogdan Adamescu, fiul afaceristului Dan Adamescu

Procurorii cer arestarea lui Bogdan Adamescu, fiul afaceristului Dan Adamescu

Dupa ce tatal sau a ajuns in atentia DNA, milionarul fiind cercetat, sub control judiciar pe cautiune, in dosarul in care se fac cercetari in privinta falimentului societatii de asigurari Astra, controlata de Dan Adamescu, de aceasta data si fiul cel mare al omului de afaceri a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie. Anchetatorii cer arestarea in lipsa a lui Bogdan Adamescu.

Mai exact, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie precizeaza, prin intermediul unui comunicat, faptul ca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Bogdan Alexander Adamescu, tanarul afacerist fiind suspectat de doua fapte de dare de mita. Mai mult, DNA cere arestarea in lipsa a tanarului, solicitarea in acest sens fiind trimisa, in cursul zilei de vineri, catre magistratii Tribunalului Bucuresti.

Iata ce precizeaza, integral, procurorii in comunicatul facut public pe aceasta tema, din directia DNA:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunilor iunie si decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander impreuna cu tatal sau a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Adamescu Grigore Dan.

Pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala.

Avand in vedere aspectele mentionate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva.

Acest dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauza penala in care au fost trimisi in judecata patru judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia a VII-a civila, in legatura cu pretinderea si primirea unor sume de bani si bunuri in schimbul favorizarii unor interese de afaceri. (comunicat nr. 902/VIII/3 din 24 iunie 2014).

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

416 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger