Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Procurorii au pus sechestru pe bunuri ale RCS&RDS

Procurorii au pus sechestru pe bunuri ale RCS&RDS

Autor:

Anchetatorii anticoruptie au facut noi pasi in dosarul in care apar numele lui Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, dar si al lui Ioan Bendei, in calitate de administrator al RCS&RDS.

 

rcs rds Procurorii au pus sechestru pe bunuri ale RCS&RDSConcret, DNA-ul a decis plasarea sub control judiciar a acestuia din urma, laolalta cu impunerea unui sechestru asigurator asupra unor bunuri ce apartin RCS & RDS SA, pana la concurenta sumei de 13.714.414 lei), din cate se mentioneaza in comunicatul procurorilor, pe care il redam, integral, in cele ce urmeaza:

“In cauza mediatizata prin comunicatele nr. 448/VIII/3 si 498/VIII/3 din datele de 5 respectiv 17 mai 2017, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 7 iunie 2017, a inculpatului

BENDEI IOAN, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

– dare de mita,

– complicitate la spalare de bani.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Bendei Ioan trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

  1. a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat,
  2. b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,
  3. c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,
  4. d) sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului,
  5. e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului Bendei Ioan i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In vederea confiscarii speciale, procurorii anticoruptie au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor ce apartin societatilor comerciale BODU SRL (pana la concurenta sumei de 16.771.659 lei) si RCS & RDS SA (pana la concurenta sumei de 13.714.414 lei).

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!