AcasăNewsProcurorii au dat iama in „fabrica” de revolutionari

Procurorii au dat iama in „fabrica” de revolutionari

Prima victima in acest dosar este secretarul de stat Adrian Sanda

Procurorii Parchetului General au efectuat, ieri, 21 de perchezitii in toata tara intr-un dosar legat de acordarea titlurilor de luptator cu rol determinant in Revolutia din 1989.

Prima victima in acest dosar este secretarul de stat Adrian Sanda

Operatiunea a avut loc concomutent cu ridicarea, de catre DNA, a sefului Secretariatului de Stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist, Adrian Sanda. Oficial demis de altfel de premierul Ciolos tot in cursul zilei de ieri. Concret, procurorii suspecteaza acordarea ilegala, contra cost, a unor titluri de revolutionari – fapta tradusa in limbaj juridic in mai multe infractiuni: ”savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, trafic de influenta, cumparare de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata”. Conform procurorilor, persoanele care au obtinut fara drept titlul de revolutionar au prejudiciat statul cu 13 milioane de lei dupa reluarea platii indemnizatiei lunare de 2.020 de lei primite de cei inscrisi la categoria ”Luptator cu Rol Determinant”. ”De asemenea, exista date ca o mare parte din totalul de 3.505 persoane care au obtinut pana in prezent titlul de <<Luptator cu Rol Determinant>> nu indeplineau conditiile cerute de lege, avizarea pozitiva a acestora la nivelul SSPR sau in urma contestatiilor depuse la CPRD fiind urmarea directa a oferirii unor sume de bani persoanelor care aveau influenta asupra membrilor celor doua institutii ale statului”, acuza procurorii.

author avatar
Simona Badulescu
277 afisari

1 COMENTARIU

  1. Romania trezeste-te. PENTRU CEEA CE S-A INTAMPLAT CU OCAZIA LOVITURII DE STAT DIN DEC 1989 TREBUIE RECOMPENSATI PE VIATA DE CATRE STATUL ROMAN care este vinovat DOAR RANITII, VADUVII SI ORFANII. Pentru NORMALITATE ALTE CATEGORII NUMITE PRIVILEGIATII DEMOCRATIEI SALBATICE TREBUIE CONDAMNATE PENAL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger