AcasăNewsProcuror de la PICCJ, urmarit penal pentru conducere sub influenta alcoolului

Procuror de la PICCJ, urmarit penal pentru conducere sub influenta alcoolului

Un procuror de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a fost pus sub urmarire penala. Dumitru Cismaru este acuzat ca, aflat sub influenta alcoolului, a condus un autoturism si a produs un accident rutier, in urma caruia doua persoane au fost ranite.

(foto: presalocala.com)

„Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 14.01.2013, inceperea urmaririi penale fata de numitul Cismaru Dumitru (procuror la PICCJ) sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Accidentul in care a fost implicat procurorul a avut loc in seara zilei de 26 decembrie 2012 (in jurul orei 18.3o), pe Calea 13 Septembrie, pe sensul dinspre Ghencea spre Soseaua Progresul. Cismaru este acuzat ca, ajuns la intersectia cu strada Mihail Sebastian si nerespectand culoarea semeforului, a lovit cu masina un alt autoturism, care circula regulamentar. In urma impactului, doua persoane au fost ranite.

„Dupa producerea accidentului, invinuitul Cismaru Dumitru a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool in aerul expirat, dupa care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sange, in urma carora s-a stabilit ca, la ora 20.20, invinuitul avea o alcoolemie de 1,90 gr. %0 (proba I), iar la ora 21.20, de 1,70 gr. %0 (proba II)”, se mai mentioneaza in comunicat.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger