Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Problema imunoglobulinei, rezolvare partiala

Problema imunoglobulinei, rezolvare partiala

Autor:

In aproximativ doua saptamani ar urma sa ajunga in tara primele doze de imunoglobulina pe care statele care au raspuns apelului Romaniei, dupa ce Ministerul condus de Sorina Pintea a activat mecanismul de Protectie Civila, pe fondul lipsei acute a substantei indispensabile in terapia bolilor autoimune, dar nu numai.

 

imunoglobulina humana 350x184 Problema imunoglobulinei, rezolvare partialaAustria, Germania, Marea Britanie, dar si Italia, Finlanda si Statele Unite s-au oferit sa ajute autoritatile autohtone. “Pana in prezent, Ministerul Sanatatii a primit o oferta concreta din partea Austriei pentru 10 000 de doze (50 de kg)  de imunoglobulina”, se mentioneaza intr-un comunicat al MS. Pana sa fie aduse in tara, insa, e necesar sa se parcurga o serie de formalitati, procedura care se anunta a fi de durata.

Totodata, oficialii autohtoni transmit ca sunt in discutii si cu autoritatile americane, mai precis “analizeaza detaliile unei oferte de 100 kg de imunoglobulina pe care Statele Unite au transmis-o Romaniei”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!