AcasăNewsPrintesa Mako renunta la privilegii pentru… iubire

Printesa Mako renunta la privilegii pentru… iubire

Dragostea, bat-o vina!

Printesa japoneza Mako, nepoata Imparatului Akihito, se va casatori cu Kei Komuro, un fost coleg de facultate. Pentru ca tanarul de 25 de ani nu este de descendenta regala, legea imperiala a Japoniei o obliga pe printesa Mako sa renunte la statutul ei de membra a Familiei Imperiale.

Dragostea bat o vina

Presa japoneza a relatat indelung despre „Printul marii”, barbatul care i-a furat inima Printesei Mako. Cei doi s-au cunoscut in urma cu cinci ani, pe cand studiau la Universitatea Crestina Internationala din Tokyo. Singura legatura a lui Kei Komuro cu monarhia este ca in timpul facultatii a aparut intr-o campanie turistica intitulata „Printul marii”.

Familia regala

Insa Komuro nu a vrut sa raspunda la intrebarile cu privire la logodna cu Printesa Mako: „voi vorbi despre asta la momentul potrivit”.  Logodna celor doi nu va fi oficiala pana cand nu va avea loc o ceremonie de schimburi de cadouri, insa vestea a starnit ingrijorare in presa japoneza cu privire la micsorarea familiei imperiale, care in prezent mai are 19 membri, dintre care 14 femei.  Printesa Mako nu este prima care renunta la pretentiile la tron pentru a se casatori cu cine doreste.

Kai Komuro

Si matusa ei, Sayako, singura fiica a Imparatului Akihito, a facut acest lucru in 2005, cand s-a casatorit cu inginerul Yoshiki Kuroda. Legea imperiala permite succesiunea la tron doar pe cale masculina. Iar in prezent au mai ramas trei mostenitori: Printul Naruhito, fratele sau mai mic, Printul Akishino, si fiul acestuia, Printul Hisahito.

author avatar
Catalin Dumitrescu
992 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger