AcasăNewsPrimul test regal: William si Kate i-au primit pe sotii Obama

Primul test regal: William si Kate i-au primit pe sotii Obama

Printul William si Ducesa de Cambridge au avut mult aplomb in primul lor test de protocol cu familia Obama. Foto: Daily Mail

Printul William si Ducesa de Cambridge l-au primit pe presedintele Statelor Unite la Buckingam Palace, in cea mai importanta intalnire oficiala pe care au avut-o in calitate de Cuplu Regal. Proaspata dupa vacanta lor in Seychelles, o Kate frumos bronzata si-a indeplinit obligatiile regale cu mult aplomb, in cele zece minute cat s-a intretinut cu sotii Obama intr-un cadru privat.

Printul William si Ducesa de Cambridge au avut mult aplomb in primul lor test de protocol cu familia Obama. Foto: Daily Mail

Mai devreme, a fost o ploaie de zambete cand oaspetii au sosit la Buckingam Palace si au fost primiti de Regina Elisabeta si Printul Consort Philip, scrie Daily Mail.

Sotii Obama au venit in limuzina prezidentiala, cunoscuta sub numele „The Beast” (Fiara), care a tras in fata Palatului Buckingam cu putin inainte de amiaza.

Proaspat intoarsa din Seychelles, Kate era la fel de bronzata ca Michelle Obama. Foto: Daily Mail

Este abia a treia vizita de stat pe care un presedinte al Statelor Unite o face in Marea Britanie in ultima suta de ani. Obama mai fusese la Londra acum doi ani, dar cu ocazia summit-ului global G-20.

Dupa intalnirea sefilor de stat, sotii Obama au petrecut 10 minute intr-o conversatie cu Printul William si Ducesa de Cambridge, inainte de a se intalni si cu alte persoane din Familia Regala, printre care Printul Charles si Camilla.

Sotii Obama au fost condusi in gradinile de la Buckingam Palace unde au fost salutati de o garda formata din 101 militari din Batalionul 1, Scots Guard, asezati pe trei randuri cu trei ofiteri in fata lor. In spatele lor era aliniata fanfara Scots Guard, cu tot arsenalul muzical: alamuri, tobe si mai ales cimpoaie.

Aerul a rasunat de 41 de salve de tun trase de King’s Troop Royal Horse Artillery, in Green Park din vecinatate.

Obama s-a inclinat atat cat i-a ingaduit protocolul. Foto: Daily Mail

Garzile au prezentat onorul, iar fanfara a cantat imnul american. Imnul britanic nu a fost cantat, deoarece Regina se afla cazata in Palat si protocolul regal cere ca el sa fie cantat doar pentru a-i marca sosirea in cladirea istorica.

Apoi presedintele Obama a inspectat garzile, condus de comandantul acestora, maiorul Rory Shannon. Printul Consort Philip i-a urmat, cu un pas in urma presedintelui american. Acesta a schimbat cateva cuvinte cu maiorul scotian. Membrii garzii, atunci cand nu au activitati de protocol, sunt soldati combatanti adevarati.

Vantul le-a crea probleme celor doua doamne. Foto: Daily Mail

Vantul le-a creat probleme mai ales celor doua doamne: Regina a trebuit sa-si tina zdravan palaria, in vreme ce Michelle se chinuia sa-si tina rochia care avea tendinta sa i sa suie in cap.

La sfarsitul inspectiei, presedintele Obama si-a luat locul langa Regina si a urmarit defilarea garzii, dupa care alaiul s-a mutat in interior pentru pranzul oficial.

Cuplul prezidential a sosit la bordul Air Force 1 pe aeroportul Stansted mai devreme decat prevedea programul initial, de frica perturbarilor traficului aerian din cauza vulcanului islandez.

author avatar
Matei Brancoveanu
763 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger