AcasăNewsPrimul meci de tenis in Cosmos

Primul meci de tenis in Cosmos

S-a desfasurat la peste 400 de km inaltime, pe “hardul” Statiei Spatiale Internationale

„Un as mic pentru om, un salt gigantic pentru tenis”, a trasmis de la bordul Statiei Spatiale Internationale astronautul american Andrew Feustel, cel care a dat startul primei partide de tenis in spatiul cosmic, cu ocazia celei de-a 50-a aniversari a US Open, ultimul turneu de Mare Slem al anului.

S a desfasurat la peste 400 de km inaltime pe hardul Statiei Spatiale Internationale

Feustel a jucat tenis impreuna cu alti trei astronauti colegi pe SSI, Alexander Gest, Ricky Arnold si Serena Auron, un fel de dublu mixt adica. “Jucatorii” au folosit rachete in miniatura si mingi de spuma, dat fiind spatiul mic al statiei, iar meciul a putut fi urmarit intr-o transmisie proiectata pe „Unisphere” din Corona Park, o sfera gigantica in forma de glob pamantesc, instalata in afara arenei Arthur Ashe de la Flushing Meadows, gazda US Open. Cei patru au primit indrumari 20 de minute, cu ajutorul transmisiei video, de la tenismanul argentinian Juan Martin del Potro. Dupa ce au inlaturat echipamentului valoros si au construit un teren improvizat, astronautii s-au adunat in jurul unei plase de culoare galbena, care a jucat rolul de fileu, cu rachete in miniatura si mingi de spuma, modificand regulile pentru a le permite sa se joace atat pe podea cat si pe tavan. “Am aratat modul in care tenisul poate impinge granitele si poate inspira generatia urmatoare de jucatori de tenis pentru a atinge maretia si a ajunge la stele”, au declarat organizatorii US Open.

author avatar
Bogdan Borcea
108 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acuma depinde ce numim cosmos. SSI se-nvîrte cam la 400km (6300Km are raza Pămîntului) în termosferă, parte a atmosferei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger