AcasăNewsPrimul hotel Sheraton deschis in Cuba dupa 55 de ani

Primul hotel Sheraton deschis in Cuba dupa 55 de ani

Hotelul Four Points apartine grupului turistic Gaviota, administrat de armata cubaneza

Lantul hotelier Starwood a inaugurat marti un hotel la Havana, marcand returul unei multinationale americane pe insula comunista, o premiera dupa revolutia castrista din 1959.

Hotelul Four Points apartine grupului turistic Gaviota, administrat de armata cubaneza

”Este un moment unic, un moment special” pentru Starwood, ”prima companie americana care s-a implantat in Cuba dupa mai bine de 55 de ani”, a declarat Jorge Giannattasio, directorul lantului hotelier pentru America Latina. Starwood, propietar al Meridien, W.Hotels, Westin si Sheraton, va asigura gestiunea hotelului Four Points (186 de camere), situat in vestul Havanei si apartinand grupului turistic Gaviota, administrat de fortele armate cubaneze. ”Acest moment marcheaza deschiderea unui nou capitol in istoria hoteliera cubaneza”, a salutat carlos Latuff, presedintele Gaviota, care detine peste 60 de hoteluri pe insula. Inaintea vizitei istorice a presedintelui Barack Obama in Cuba, Starwood a anuntat ca a ajuns la un acord cu autoritatile cubaneze cu privire la o investitie de milioane de dolari. In plus fata de Four Points, Starwood va gestiona si hotelul Inglaterra, deschis in 1875 in centrul Havanei. Grupul hotelier a semnat si o scrisoare de intentie cu autoritatile cubaneze pentru un al treilea hotel, Santa Isabel, tot in Havana.

Si Tiriac a incercat o afacere la Havana

Se aude ca, imediat dupa relaxarea relatiilor dintre SUA si Cuba, Ion Tiriac a incercat sa o puna de-o afacere, asa ca a zburat pana la Havana unde s-a intanit cu diversi oficiali. Din cate stim noi, Tiriac voia sa deschida acolo o linie de asamblare pentru autoturisme Volkswagen, dar tratativele au esuat in principal datorita atitudinii miliardarului roman, care s-a prezentat ca un fel de „salvator” al economiei cubaneze. Foarte interesant, la numai cateva zile dupa ce Tiriac s-a intors in tara, a izbucnit marele scandal DieselGate in care Volkswagen a tinut capul de afis.

author avatar
Tudor Borcea
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger