Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Primul deces provocat de gripa porcina: un tanar bucurestean a pierit din cauza virusului

Primul deces provocat de gripa porcina: un tanar bucurestean a pierit din cauza virusului

Autor:

Un barbat din Capitala si-a gasit sfarsitul ca urmare a gripei porcine. Confirmarea cazului a venit de la autoritatile cu responsabilitati in materie.

 

copil spital Primul deces provocat de gripa porcina: un tanar bucurestean a pierit din cauza virusuluiMai precis, reprezentantii Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), for subordonat Institutului National de Sanatate Publica, au anuntat, joi, prin intermediul unui comunicat privitor la evolutia infectiilor respiratorii acute si a gripei in sezonul 2015-2016, mai precis la saptamana 25.01 – 31.01, faptul ca s-a anuntat un prim caz de deces “la caz de SARI (infectie respirarorie acuta severa-n.r) confirmat cu virus gripal A(H1)pdm09”.

Din datele facute publice de catre reprezentantii CNSCBT, victima este un tanar bucurestean, in varsta de 38 de ani, care nu ar fi fost vaccinat antigripal, si care ar fi avut “conditii medicale preexistente”, ceea ce inseamna ca ar fi avut si alte suferinte, pe langa gripa. Momentan, nu se stie in ce unitate medicala a fost internata victima.

Ar mai fi de mentionat faptul ca, in saptamana supusa evaluarii, mai precis de lune, 25 ianuarie, si pana duminica trecuta, medicii au constatat existenta a 17 cazuri de infectie respiratorie acuta severa, cu trei mai multe fata de saptamana precedenta si cu cinci mai multe fata de aceeasi perioada a sezonului anterior.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!