Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Primul deces cauzat de virusul West Nile in acest sezon

Primul deces cauzat de virusul West Nile in acest sezon

Autor:

Un pacient din judetul Galati a murit din cauza virusului West Nile, despre care se stie ca poate fi transmis prin intepatura de tantar.

 

muscatura tantar Primul deces cauzat de virusul West Nile in acest sezonDin datele facute publice joi dinspre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile reiese ca in actualul sezon, incepand din 2 mai si pana in 8 august, au fost inregistrate 23 de cazuri de infectie cu virusul in cauza, 11 dintre ele doar in saptamana 1-8 august. Din pacate, un barbat in varsta de 79 de ani din Galati nu a putut fi salvat, pacientul avand, pare-se, si alte afectiuni medicale.

In tot acest timp, e important de avut in vedere faptul ca specialistii recomanda oamenilor, intre altele, sa poarte imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni luni, astfel incat sa evite sa fie intepati de tantari, sa incerce sa evite patrunderea acestor insecte in casa, prin instalarea unor plase de protectie la ferestre, si sa foloseasca insecticide – atat in locuinta, cat si in jurul acesteia.

sursa foto: rtv.net



    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!