AcasăNewsPrimul caz de suspiciune de EBOLA in Romania: Ce spun reprezentantii Ministerului...

Primul caz de suspiciune de EBOLA in Romania: Ce spun reprezentantii Ministerului Sanatatii!

Oficialii din Ministerul Sanatatii au emis o informare, dupa ce in presa au aparut relatari despre primul caz de suspiciune de infestare cu virusul Ebola, la un barbat din Ploiesti, care s-a intors recent din Nigeria.

Reprezentantii ministerului precizeaza  ca barbatul care a acuzat, printre altele,  stari febrile si greata este, in acest moment, „suspect de infectie virala fara a putea specifica diagnosticul etiologic” si ca se afla internat la Institutul Matei Bals, din Capitala.

Intr-o prima faza, barbatul s-a prezentat, duminica dimineata, la Spitalul Judetean Ploiesti, de unde a fost transferat la Bucuresti, in conditii speciale de siguranta, la Institutul de Boli Infectioase. „In aceasta dimineata, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti s-a prezentat o persoana adulta in varsta de 51 de ani cu simptome de febra, greata, varsaturi si diaree hemoragica. Avand in vedere ca, in urma efectuarii anamnezei s-a constatat ca persoana s-a intors recent din Nigeria, s-a declansat procedura de izolare si transfer in conditii speciale de siguranta la Institutul de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals””, precizeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Urmeaza ca barbatul sa fie supus unor teste de specialitate, pentru a se afla de ce anume sufera, in conditiile in care medicii iau in calcul si ipoteza ca simptomele prezentate sa fie provocate de malarie, sau de o alta boala. Ploiesteanul a lucrat o perioada in Nigeria, tara in care au fost inregistrate cazuri de Ebola. Barbatul suspect de infestare cu febra de tip hemoragic a revenit in Romania in urma cu aproximativ o saptamana.

Sursa foto: gazetadedimineata.ro

219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger