AcasăNewsPrimul autobuz-tren autonom

Primul autobuz-tren autonom

In locul sinelor, vehicului urmeaza un traseu aplicat pe asfalt, datorita captatorilor de la bord. Costa de cinci ori mai putin ca un tramvai si este ecologic.

Primul sistem Autonomous Rail Rapide Transit (ART) din lume a inceput sa circule in faza de testare in China, in provincia Hunan (centrul tarii).

In locul sinelor vehicului urmeaza un traseu aplicat pe asfalt datorita captatorilor de la bord Costa de cinci ori mai putin ca un tramvai si este ecologic

Testele, care au inceput marti in orasul Zhuzhou, vor dura trei luni, potrivit directorului CRRC Zhuzhou Locomotive Co., Ltd, Feng Jianghua.Este vorba de un vehicul ”inteligent” un amestec intre un autobuz, tren si tramvai, echipat cu roti de cauciuc si care urmeaza traseul unor linii trasate pe sosea, in loc de sinele traditionale. Captatorii vehicului pot detecta dimensiunile drumului si sa comunice in timp real aceste informatii, ceea ce reprezinta baza pentru dezvoltarea unui viitor mijloc autonom de transport in comun. Ansamblul este format din trei vagoane, are o lungime de 32 de metri dar are un diametru de bracaj mic, echivalent cu raza de bracaj a unui autobuz lung de 12 metri, si poate transporta peste 300 de calatori. La ora actuala, circula pe un traseu de 3,1 km cu patru statii. Potrivit constructorului, ART este mai ieftin si mai eco-compatibil cu vehiculele de transport traditionale. Sistemul costa de cinci ori mai putin ca un tramvai, nemaifiind necesare sinele. In doar zece minute de incarcare electrica, ART are suficienta energie pentru a rula 25 km. Autoritatile din Zhuzhou au acordat vehicului un loc propriu pe strazi si dreptul de a trece prin intersectii. Sistemul de gestionare a circulatiei orasului  isi va regla semafoarele in momentul in care ART va ajunge la 100 de metri de o intersectie pentru ca vehicului inteligent sa treaca in deplina siguranta si cu viteza constanta.

author avatar
Tudor Borcea
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger