Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Primul anunt din directia MAE, dupa cutremurul din Italia

Primul anunt din directia MAE, dupa cutremurul din Italia

Autor:

Avand in vedere faptul ca in Italia se afla un numar semnificativ de romani- fie la munca, fie stabiliti in peninsula-, dar si ca, in urma seismului din august au fost conationali care au cazut victime puterii de nestavilit a naturii, reprezentantii Ministerului de Externe au anuntat ca, din datele disponibile pana la momentul de fata, nu ar fi compatrioti efectati de cutremurul de duminica dimineata.

 

cutremur1 Primul anunt din directia MAE, dupa cutremurul din ItaliaDupa producerea seismului ce a avut loc undeva in zona centrala a Italiei, intre Norcia, Preci și Castel Sant’Angelo sul Nera (Umbria), zone deja afectate de miscarea telurica din dimineata zilei de 24 august, aflam ca Anbasada Romaniei din capitala italiana a facut primii pasi necesari in vederea aflarii unor date despre situatia conationalilor. Iar concluzia acestor prime solicitari este aceea ca “nu au existat solicitari de asistenta consulara”, din cate se mentioneaza intr-un scurt comunicat facut public din directia MAE. In baza datelor oferite de autoritatile locale, presa italiana noteaza faptul ca sunt cateva zeci de persoane ranite, insa momentan o cifra exacta nu e disponibila.

Un alt amanunt ce le-ar putea fi util romanilor care vor fie sa afle, fie sa comunice informatii despre probleme aparute ca urmare a seismului de 6.5 grade pe Richter produs la ora locala 7 si 40 de minute, pot cere ajutor consular formand numerele Ambasadei Romaniei in Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, aceste apeluri fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si apoi preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. Totodata, au la dispozitie umarul de urgenta al misiunii diplomatice (0039) 345.147.39.35.

sursa foto: captura youtube
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!