Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Primul acord politic intre UE si Cuba!

Primul acord politic intre UE si Cuba!

Autor:

Dupa doua saptamani de la moartea lui Fidel Castro, la Bruxelles a fost semnat “un acord de dialog politic si cooperare” intre Uniunea Europeana si Cuba, in prezenta ministrului afacerilor externe de la Havana, Bruno Rodriguez Parilla si a sefei diplomatiei blocului comunitar, Federica Mogherini.

 

Fidel Castro Union Europea Cuba Jose Maria Aznar Jose Luis Rodriguez Zapatero Mariano Rajoy Brey Europa 173743804 21652281 1706x1280 Primul acord politic intre UE si Cuba!

Cuba ramasese singura tara latino-americana fara un acord de cooperare cu UE

Chiar daca ministrul cubanez a evocat un discurs, din 2003, al lui Castro in care acesta saluta existenta monedei euro drept o “contrapondere” a “hegemoniei absolute” a dolarului, Cuba a ramas singura tara latino-americana care nu avea un acord de cooperare internationala cu UE.

Acordul mentioneaza si abrogarea unei legi din 1996, care stipula o serie de conditii pentru normalizarea relatiilor cu regimul de la Havana, mai ales in legatura cu subiectul delicat al drepturilor omului. Noul “cadru juridic” vine dupa ce, in 2016, Barack Obama, a decis, dupa 60 de ani, sa reia relatiile politice si comerciale dintre SUA si Cuba.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!