AcasăNewsPrimarul municipiului Sighetu Marmatiei, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Sighetu Marmatiei, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Sighetu Marmatiei, Ovidiu Nemes, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, acesta fiind acuzat de abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

In acelasi dosar  a fost deferit justitiei si Ioan Barbus, director executiv economic al primariei.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in 14 octombrie 2013, Ovidiu Nemes a incheiat in mod nelegal un contract de asistenta juridica cu un avocat. In aceeasi zi a dispus plata catre acesta a sumei de 24.800 lei cu TVA inclus, reprezentand contravaloarea unor servicii acordate in favoarea primariei, respectiv redactarea unei plangeri penale impotriva unei societati comerciale, potrivit unui comunicat emis de DNA.

„Cu toate ca suma de bani a fost achitata, in aceiasi zi, plangerea penala nu a fost redactata, iar in 16 mai 2014 avocatul a denuntat unilateral contractul de asistenta juridica sustinand ca acest contract nu a fost pus in executare, astfel ca nu a produs consecinte juridice, iar imputernicirea avocatiala nu a fost utilizata”, sustin procurorii.

De asemenea, in perioada februarie – martie 2014, Ioan Barbus a contactat un alt avocat, a purtat discutii cu acesta, cu privire la incheierea unui contract cu primaria, fara a fi imputernicit in acest sens, semnand in 4 martie, in mod nelegal, un contract de asistenta juridica si a efectuat plata a 10.000 lei, reprezentand onorariu pentru redactarea unei cereri de revizuire.

Astfel a fost creat un prejudiciu total de 34.800 lei deoarece cele doua contracte au fost incheiate cu incalcarea prevederilor legale, in conditiile in care primaria  are compartiment juridic la care sunt angajati consilieri juridici, platiti pentru prestarea de servicii juridice, arata DNA.

Sumele de bani, reprezentand onorarii, platite cu incalcarea dispozitiilor legale, au fost restituite primariei la finalul anchetei penale, potrivit sursei citate.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramures.

DNA mai precizeaza ca persoanele respective au mai fost trimise in aprilie in judecata intr-un dosar separat, pentru infractiuni similare.

author avatar
Alina Costache
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger