AcasăNewsPrimarul Iasiului, cercetat penal sub control judiciar

Primarul Iasiului, cercetat penal sub control judiciar

Acuzat ca se folosea de serviciile Politiei Locale in interes propriu, Gheorghe Nichita, primarul Iasiului, va fi cercetat penal sub control judiciar.

Nichita a fost retinut, joi seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, impreuna cu Liviu Hliboceanu, director general al Politiei Locale Iasi, si cu Stefan Avirvarei, sef serviciu in cadrul politiei.

Cei trei au fost dusi, vineri seara, la Tribunalul Bucuresti, iar magistratii au decis ca cei trei pot fi cercetati penal sub control judiciar. Decizia nu este insa una definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Conform procurorilor DNA, primarul Iasiului este acuzat de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Oamenii legii sustin ca Gheorghe Nichita se folosea de serviciile Politiei Locale in interes propriu. Nichita ii spiona pe toti cei care sunt impotriva sa, existand informatii ca politistii locali din Iasi erau pusi sa efectueze filaje chiar la Suceava sau Cluj. De asemenea, Romania TV anunta ca primarul Iasiului a fost dat in vileag de amanta sa, Adina Samson, angajata a Primariei Iasi, dupa ce Nichita, innebunit de gelozie, i-ar fi oferit tinerei un telefon mobil cu o aplicatie Spy incorporata, pentru a afla totul despre amanta.

author avatar
Cristi Ionita
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger