AcasăNewsPrimarul Gheorghe Nichita avea propriul serviciu secret

Primarul Gheorghe Nichita avea propriul serviciu secret

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, avea Politia Locala la picioare, punand, astfel, bazele unui adevarat serviciu secret menit sa-i furnizeze informatii fierbinti si compromitatoare despre diferite persoane. Perchezitiile efectuate, ieri, atat la Primaria Iasi, la Politia Locala, cat si la locuintele primarului si politistilor scot la iveala amanunte incendiare despre reteaua operativa pusa la cale de pesedistul Gheorghe Nichita.

Gheorghe Nichita a iesit zambind din casa, flancat de mascati, pentru a fi dus la Bucuresti

In dosarul de coruptie deschis de procurorii DNA, mascatii au adus la Bucuresti mai multe persoane printre care Gheorghe Nichita si seful Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu.

Mai ceva ca SRI

Anchetatorii au iesit cu genti pline cu probe din vila primarului Nichita

Primarul Iasiului este suspectat de abuz in serviciu, fiind acuzat ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale, institutie subordonata primariei, sa supravegheze anumite persoane, iar directorul Politiei Locale il tinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmarite. Pentru a cunoaste exact deplasarile unor persoane despre care dorea sa cunoasca toate detaliile, Nichita i-a pus pe politisti sa le supravegheze si sa supravegheze inclusiv persoanele cu care acestea se intalnesc. Anchetatorii mai spun ca Nichita le dadea dispozitie directorului general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, sefului de serviciu Stefan Avirvarei sa trimita politisti din subordine in locurile unde stia ca sunt persoanele de care era interesat si le cerea politistilor sa il tina la curent cu toate detaliile – cat stau intr-un loc, cu cine se intalnesc, unde pleaca si de unde vin.

Marijuana acasa la adjunctul Politiei Locale

De asemenea, Nichita dispunea ca politistii locali sa acceseze inclusiv bazele de date ale institutiei pentru a verifica autoturismele si baza de date a evidentei populatiei, pentru a afla cat mai multe detalii in legatura cu proprietarii respectivelor autoturisme, cu care se intalneau persoanele despre care Nichita dorea sa le cunoasca tot anturajul. Cand persoanele urmarite se aflau intr-o incapere, Nichita ii cerea lui Hliboceanu sa puna un politist sau sa stea el acolo pe toata durata in care persoana urmarita se afla in acel loc, iar acesta se conforma si ramanea acolo chiar si ore intregi. Tot in cadrul perchezitiilor efectuate la Iasi, anchetatorii au gasit acasa la adjunctul Politiei Locale, Georgel Grumeza, tigari cu marijuana.

 

author avatar
Andrei Coman
1.120 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger