Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Primarul din Roman, lucrat de ANI pe denuntul unui mort

Primarul din Roman, lucrat de ANI pe denuntul unui mort

Autor:

Primarul municipiului Roman, Lucian Micu, a fost reclamat in anul 2014 – cand era viceprimar, la Agentia Nationala de Integritate de o persoana ce era decedata de 7 ani. ANI a acceptat respectiva sesizare facuta de un anume Gheorghe Turcu (mort la data de 20 decembrie 2007) si in martie 2014 a demarat cercetari. Desi aveau obligatia de a verifica identitatea reclamantului, inspectorii ANI nu au facut acest lucru, dar se acopera spunand ca au corespondat chiar cu reclamantul. Cu reclamantul mort!

 

Lucian Micu Primarul din Roman, lucrat de ANI pe denuntul unui mortFiica persoanei decedate care ar fi facut reclamatia sustine ca, evident, semnatura de pe actul de sesizare al ANI este falsa. Si nici adresa din sesizare nu mai era valabila in ultimii ani de viata ai tatalui ei. Ca atare, cum ANI s-a sesizat in urma unei reclamatii facuta de o persoana decedata, se va ajunge cel mai probabil la sesizarea procurorilor. Grav este insa faptul ca ANI a ajuns sa se foloseasca de sesizari false, facute pe numele unor cruci din cimitire, pentru a face jocuri politice eliminand diversi politicieni locali.

Bravii juristi ai ANI

In martie 2014, inspectorii ANI au demarat cercetari (plecand de la sesizarea mortului) privind existenta unei incompatibilitati intre calitatea de viceprimar a lui Lucian Micu si cea de membru in Consiliul de Administratie la spitalul municipal. Denuntul din 2014 al mortului din 2007 1 Primarul din Roman, lucrat de ANI pe denuntul unui mortDesi Micu era totodata si consilier local, el fiind numit in CA la spital tocmai in baza acestei demnitati, inspectorii ANI nu au tinut cont de acest fapt. Asa ca, in 2016 l-au scos direct incompatibil. Si l-au lasat sa isi bata capul cu procese prin instantele de judecata. Acum insa lucrurile se intorc chiar impotriva ANI. Cum dosarul de la Agentia de Integritate contine elementele materiale ale unei infractiuni, fie din partea celui care a redactat inscrisul folosind datele de identificare ale unui mort cu falsificarea semnaturii, fie un abuz in exercitarea functiei publice de catre inspectorul de integritate, se va ajunge cel mai probabil la sesizarea din oficiu a Parchetului.

certificat deces denuntator Roman 001 1 Primarul din Roman, lucrat de ANI pe denuntul unui mortBravii inspectori de integritate l-au considerat incompatibil pe Lucian Micu deoarece acesta a incasat in aproximativ doi ani fabuloasa suma de …500 de lei drept indemnizatie de sedinta in CA la Spitalul Roman. Juristi eminenti, cei de la ANI au confundat indemnizatia de sedinta cu o forma de salarizare. Desi pana si un student din anul I la Drept stie ca activitatea de reprezentare in CA se desfasoara pe baza unui mandat, iar indemnizatia de sedinta incasata nu are caracter salarial, inspectorii de integritate au sustinut contrariul in raportul emis.

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!