AcasăNewsPrimarul Constantei, Radu Mazare, urmarit penal de DNA Constanta

Primarul Constantei, Radu Mazare, urmarit penal de DNA Constanta

Cand vine vorba de Justitie, Radu Mazare respecta regulile jocului

Edilul orasului de la malul marii este urmarit penal intr-un nou dosar. Radu Mazare este acuzat de abuz in serviciu, atat contra intereselor unor persoane, cat si contra intereselor publice, intr-un dosar privind retrocedarea unor terenuri in municipiul Constanta.

Radu Mazare

Conform procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie Constanta, in acelasi dosar sunt cercetati si Ion Marica si Ramona-Daniela Dospinescu, angajati ai Primariei Constanta, care sunt acuzati, de asemenea, de abuz in serviciu contra intereselor unor persoane si de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si Constantin Racu, avocat in Baroul Constanta si functionar in cadrul Primariei. Si in cazul aparatorului legal acuzatiile sunt, conform DNA Constanta, de „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor” si „abuz în serviciu contra intereselor publice”.

Procurorii DNA precizeaza faptul ca in aceasta cauza exista indicii ca, in perioada 17 martie 2009-20 ianuarie 2014 Mazare, in calitate de primar al Constantei, nu ar fi predat doua terenuri catre proprietarul lor, pe care acesta le cumparase de la Consiliul Local Constanta. „Aceasta omisiune a avut ca urmare plata, catre persoana respectiva, a sumei de 162.687,82 lei, de la bugetul local al mun. Constanţa cu titlul de despagubiri, cheltuieli de judecata, onorariu avocat si cheltuieli de executare, precum si un avantaj patrimonial unei alte persoane care foloseste, în prezent, cele doua terenuri”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

Vom reveni cu detalii!

371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger